laupäev, 16. jaanuar 2016

Maitsev laupäev

Hei! Mõtlesin, et teeks aeg-ajalt, kui on rohkem aega, mõne postituse, kus panen kirja kõik, mis ma päeva jooksul söön. Püüan ka pildile jäädvustada. Täna hommikul ärkasin 9 ajal ja hommikusöögi sõin umbes tunni pärast. Kuna nädalavahetustel on rohkem aega vaaritada, siis mõtlesingi, et teeks seekord midagi teistsugust, mida pole ammu teinud - tamagoyaki! Tamagoyaki on Jaapani omletirull. Kunagi toodi Soomest mulle ristkülikukujuline väike pann, mis ongi mõeldud selle omleti tegemiseks. Sai siis pann jälle kapist välja otsitud. Kloppisin kergelt lahti kaks muna ja 1dl munavalgeid. Lisasin juurde kaks ülessulatatud spinatikuubikut. Maitsestatakse seda natukese soja ja suhkruga (mina kasutasin steviat). Kuidas see siis käib? Valasin pannile õhukese kihi munasegu, seejärel keerasin selle söögipulkade abil rulli ja lükkasin ühte panni äärde. Seejärel valasin järgmise kihi ja kui see oli enam-vähem hüübinud keerasin jälle rulli. Ja nii kasvatasin kihte kuni lõpuks saigi valmis sushit meenutav munarull. Hommikuks lubasin endale ka ühe chai latte. 


Tunnikene pärast hommikusööki tegin trenni ära - Pilates extreme + 12kg raskusega kükid ja puusatõsted. Peale trenni rullisin 15 minutit lihaseid, eriti jalgu. Õhtul on kavas veel üks pooletunnine trenn. Kella ühe ajal sõin väikese vahepala, milleks oli puhastatud magus greip kaneeliga.


Lõuna jäi üsna hiliseks, kuna oli tegemist ja ka toidupoes käimiseks kulus omajagu aega. Täna lendas minu ostukorvi palju head kraami - terve kahekilone lõhe, värske brokkoli, külmutatud herned, kirsstomatid, avokaado, mango, kohupiim, munavalge, banaan, riisigaletid, lehtpetersell, salatilehed, purustatud tomat, punased oad. Kui koju jõudsin, hakkasin kohe süüa tegema. Lõunaks siis seekord mehhikopärane kinoa - oliiviõli, küüslauk, purustatud tomatid, oad, külmutatud mais ja herned, kanapuljong, petersell, loomulikult kinoa, maitseainetest jahvatatud vürtsköömen, pipar ja natukene soola. Kõik ühte potti, 20-25 minutit ja valmis ta saigi. Serveerisin maitsestamata jogurtiga. Nämm!



Peale lõunasööki hakkasin elus teist korda kala fileerima. Võtsin youtube-st video jälle lahti, teritasin ära Fiskarsi fileerimisnoa ja hakkasin pihta. Esimest poolt on alati lihtsam fileerida kui teist. Lõppkokkuvõttes ma arvan, et võib rahule jääda küll, aga kindel on, et asi vajab harjutamist.


Mis ma siis sellest suurest kalast sain. Viis korralikku ilusat (minu arvates vähemalt) 130-150 grammist tükki pannil praadimiseks, korralik ports supikogu sügavkülma, karbitäis õhukesi lõheviile võileiva peale panemiseks, omleti või pasta sees kasutamiseks vms. Osa plaanin panna ka väikeste portsjonite kaupa sügavkülma, kuna üksinda ei jõua ma seda kraami korraga ära süüa.


Üks tükk läheb kindlasti täna õhtul käiku. Enne aga teen ära oma õhtuse trenni - Tabata strenght.

Trenn tehtud, mõnusalt raske oli. Hakkasin siis peale pesus käimist kohe õhtusööki tegema. Aurutasin brokkoli ja praadisin pannil ühe lõhetüki ära. Mulle nii meeldib panni peal tehtud lõhe, sest see jääb siis alati mõnusalt mahlane (kõige rohkem meeldib mulle lõhe muidugi toorelt, kergelt soolatuna või sojakastmest läbi kastetuna). Maitsestasin vaid soola-pipraga, hiljem pigistasin peale sidrunimahla. Kõrvale veel mõned kirsstomatid ja rukkipala, millele määrisin peale pool väikesest avokaadost. Brokkoli peale raputasin ka natukene röstitud seesamiseemneid.


Kõht on parajalt täis, kuid kuna täna teen ilmselt väikese filmiõhtu, siis natukese aja pärast plaanin endale teha veel ühe tee. Ja tee kõrvale võib-olla üks riisigalett maapähklivõi ja banaaniga. See oleks siis minu tänase päeva teine vahepala. Veidi hilja küll, aga täna ongi kõik hilisemaks lükkunud, nii et pole hullu! :)

Hakkasin muide täna mõtlema, kuidas see nädal üldse toitumisega on olnud, eriti just patustamistega. Tuleb välja, et ma olen ikka täitsa tubli olnud. Patustanud olen väga minimaalselt - üks pisikene vahvlikomm töö juures ja kaks väikest magusat küpsist koolitusel kohvipausi ajal. Muidugi olen söönud ka kohupiima maasika toormoosiga (sügavkülmast), kuid seda ma ei pea patustamiseks, sest selles toormoosis on väga vähe suhkrut ja maasikad on ikkagi ju kasulikud!

Homseks on mul igal juhul söök olemas ja päevamenüü näeb ilmselt üsna sarnane välja, kuid hommikuks plaanin teha oma lemmikvõikusid - saib, cheddari juust, lõhefilee sojakastme seest läbi kastetud, avokaado. Kahest peaks piisama :)

Ahjaa, ma pole maininud ka seda, et homme siis saan esimest korda proovida Jumpingut Hafitclub-is. Ootan põnevusega. Jagan kindlasti ka Teiega oma muljeid. :)

Ilusat laupäeva õhtut!

2 kommentaari:

  1. Sa võiksid vabalt toidublogi pidada - kõik su toidud näevad super ahvatlevad välja ja varasemale koemusele tuginedes on kindlasti ka vääga maitsvad!
    Jätka aga samas vaimus blogimist - mulle väga meeldib lugeda ja motivatsiooni koguda ;)
    Marii

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh, Marii! Olen ka ise mõelnud toidublogi peale, aga ma arvan, et selline üldise elustiili blogimine sobib mulle rohkem.

      Usun, et kui konkurss läbi saab, siis blogimisega jätkan ikka. Hakkas meeldima ja endalgi hea ülevaade kusagil olemas. Ja kui suudan veel kedagi ka motiveerida, siis on see ju igati vaeva-aega väärt! :)

      Kustuta