teisipäev, 2. juuli 2019

Mustast august välja. Toidulisandid. Uskumatu kaalulangus.

Sujuvalt ongi juunist saanud juuli ja eelmisest kirjatükist on täpselt kuu aega möödas. Täna tahaksin rääkida teemast, mille kohta olen saanud hulganisti küsimusi ja mille kohta olen juba ammu lubanud kirjutada. Nimelt toidulisandid. Selleks lähen natukene ajas tagasi ja meenutan talveperioodi. 

Ma ei mäletagi täpselt millal, aga see oli eelmise aasta lõpupoole kui mingi hetk ma tundsin, et olen taaskord sattunud musta auku. Kas oli keha stressis, pime aeg või mingid hormonaalsed jamad, aga energiat polnud kohe üldse ja tuju oli null. Ma usun, et kõigil on olnud selliseid perioode, kus ise ka ei saa aru miks kõik nii halvasti on. Et nagu teoorias peaks olema kõik okei ja tegelikult on palju mille üle olla õnnelik, aga seda head tunnet kohe üldse pole. Püüdsin seda otsida, aga ei õnnestunud. Mul oli pidevalt meeletu väsimus. Ma ärkasin üles mõttega, et oleks juba õhtu ja saaks tagasi magama minna. Tööle läksin vastumeelselt ja isegi trennist ei saanud seda rahulolu kätte. Ausaltöeldes ei tundnud enam ise ka ennast ära, sest olen ikka enamus ajast olnud rõõmsameele ja positiivne. Kõigele lisaks olid kummalised ning ebameeldivad liigesvalud, lihasvalud. Ma ei meeldinud endale sellisena, kohe üldse mitte. Eelistasin olla üksinda, omaette, sest ei tahtnud end sellise pahurana end teistele näidata. Kõik ju teavad, et Kerli on alati selline särav ja rõõmus, energiast pakatav, mõnikord isegi pisut lapsemeelne. Jaanuaris ma mõtlesin, et aitab küll, midagi peab ette võtma. Mul olid eelmisest prepist enamus vitamiine otsa saanud ja mõtlesin, et oleks aeg hakata midagi lisaks võtma, et oma energiavarud taastada.

https://www.facebook.com/HappyEmotionsPhotography/

Kuna oli ju pime aeg, siis mõtlesin, et number 1 vitamiin mida võtma peaksin on kindlasti D-vitamiin. Päikest meil ju talvel pole ja enamus inimesi on siin D-vitamiini puuduses. Kas teadsid, et isegi kui organism ei saa piisavalt D-vitamiini, siis võib selle defitsiit kulgeda ägedate sümptomiteta aastaid?! Vitamiinivaeguse tüüpilised sümptomid olid mul aga kõik olemas - väsimustunne, luu- ja lihasvalud, lihasnõrkus, kurvameelsus. Uurisin siis internetiavarustest, et millist D vitamiini võtta ning kui palju. Põhjamaal elades võiks päevane kogus olla vähemalt 4000IU-d. Mingi aeg Eestis nii tugevaid vist polnudki ja tellisin Soomest. Nüüd aga sattusin otsingute käigus Ecosh Life koduleheküljele. Leidsin nende poest siis kanepiõliga D-vitamiini tilgad. Väga positiivne tagasiside oli toote kohta. Ühes tilgas 4000IU-d, kokku 330 tilka ja hind oli ka täitsa mõistlik - 18€.


Mulle meeldis Ecoshi kodulehekülg ning seetõttu mõtlesin seal veel veidi sirvida. Tootevalik on üsna suur ja väga paljudel on suurepärane klientide tagasiside. Mina aga sattusin siis segadusse, et mida võtta ning mida jätta. Toidulisandite maailm on üldse tänapäeval meeletult suur ja üsna lihtne on ära eksida. Päris kõike aga ka pole mõtet võtta. 

Lugesin siis Ecosh-i kohta veidi rohkem: Me oleme kollektiiv, kes peab lugu puhtast loodusest, heast tervisest ja sisemistest väärtustest. Sarnased väärtused ja eesmärgid võimaldavad ettevõtte arenemist ja suurte protsesside käivitamist, mis viivad samm-sammult väga oluliste mõtteviisi muutusteni. Me oleme kollektiiv oma visiooni ja väega. Ecosh on Eesti esimene väetoidulisandite tootja ja müüja. Meie toodete seas on esindatud nii parimad eksootilised kui kodumaised väetaimed ja ained, mille populaarsus maailmas tänu kvaliteedele ja teadlikuse tõusule järjest suureneb. Üha rohkem räägitakse peavoolumeedias supertoidust, väetoidust ja väetaimedest. Ecoshi looduslikud taimsed ekstraktid ja teaduspõhised toitained kannavad endas väge ja taimede vägi on kõikvõimas. Me kasutame oma toidulisandites vaid neid tooraineid, mis peavad silmas põhjamaises kliimas elavate inimeste vajadusi. Ecosh on ettevõte, kes teadlikult ühendab looduse väe ja teadusepõhise meditsiini, sest sellest koostööst sünnib tõeline vägi. Me ei ole õpetajad, vaid anname inimestele olulist informatsiooni tervise hoidmisest, mille baasilt saab igaüks ise otsustada, mida tema tervis vajab.

Eesti oma tootja! Toidulisandid, mis on mõeldud just siinses kliimas elavatele inimestele! Tundus vägagi usaldusväärne. Sellegipoolest ma polnud päris kindel, mida tootevalikust endale soetada ning otsustasin, et võtan nendega parem ühendust. Rääkisin oma probleemid ära ning mainisin ka, et tegelen aktiivselt spordiga, käin regulaarselt 4-5 korda jõusaalis ja et toidulisandid peaksid kindlasti toetama minu teekonda bikiinifitnessis. Juhuslikult olid ka nemad mõelnud otsida endale sportlasi, kes võiksid nende tooteid kasutada ja anda ausat tagasisidet. Ecosh meeskonnaga pikemalt suheldes, sain aru kui õigete inimestega ma kokku olen sattunud. Inimesed, kes tõesti tahavad aidata, mitte lihtsalt oma toodet müüa. Inimesed, kes on tõesti kogu hingega asja juures ja seda hindan ma väga kõrgelt. Minu usaldus oli võidetud. 

Ecosh võttis arvesse minu probleeme ja soove ning saatis minu poole ühe paki, kus olid:
  • Kurkumiin + piperiin - tegeleb põletikuga ja aitab leevendada liigesvalusid, aitab tugevdada immuunssüsteemi vastupanuvõimet, vähendab väsimust ja kurnatust. 
  • Vitamiin D3  - toetab immuunsüsteemi, luude ja hammaste ehitust ning närvisüsteemi ja ainevahetuse normaalset talitlust.
  • Tsink diglütsinaat -  ajalik mikroelement kilpnäärme, suguhormoonide, kasvufaktorite sünteesis ja talitluses (nagu te juba teate, siis mul on nii kilpnäärme kui ka naissuguhormoonid olnud ikka väga paigast ära).
  • Bioaktiivne B-kompleks - aitab kaasa raku energia tootmisele, väsimuse ja kurnatuse vähendamisele, närvirakkude omavahelist suhtlusele (mälu, keskendumine, kontsentreerumine) ning aju, närvi-, hormonaal- ja immuunsüsteemi normaalsele talitlusele.


Võtsin kõik kohe kasutusse. Mingi hetk ma aga tundsin, kuidas seedimine on ikka nii korrast ära. Küsisin Ecosh meeskonnalt nõu ja et kas on võimalik, et seedeprobleemid võivad olla tingitud sellest, et mõni vitamiin mulle ei sobi. Arvatavasti oli aga minu mikrofloora üsna sassis ja otsustasime, et enne võiks läbi teha ühe probiootikumi kuuri. Jätsin sisse ainult D-vitamiini ning soetasin endale Dr.Ohhira probiootikumid. Ostsin korraga lausa kolm karpi. Ecoshil on samuti olemas probiootikumid, aga mina läksin Dr.Ohhira omade peale, sest olen nendest korduvalt abi saanud.


Kui olin umbes kuu aega probiootikume võtnud, lisasin ka teised toidulisandid tagasi ja hoopis teine teema! Kas ehk enne oli probleeme imendumisega või kes seda teab milles täpsemalt asi oli, aga siit edasi läks nüüd ainult paremaks! Ma reaalselt tundsin nädalast nädalasse, kuidas energia tuleb tagasi, üldine enesetunne ning tuju muutub paremaks, tekkis tahtmine uuesti tegutseda ja nautida igat päeva ja hetke. Ma tunnen juba üsna pikka aega, et stressilevel on nullilähedane (ja see pole seotud dieediga, sest tundsin seda juba enne dieeti). Ma lähen õhtul magama mõttega, et oleks juba hommik ja saaks tegutsema hakata. Ka kõrvalt inimesed kommenteerivad, et säran. Ja kui Sa särad ja kiirgad positiivsust, siis sa tõmbad seda ka ligi. Sellepärast vist ongi praegu nii palju head toimunud. Igal juhul meie koostöö Ecoshiga jätkub ning natuke aega tagasi sain uued vitamiinid, mis toetaksid minu dieediperioodi.

  • L-arginiin + mustikas - Aminohape L-arginiin aitab transportida hapnikku verre aidates sellega kaasa veresoonte normaalsele lõdvestumisele ja laienemisele, toetades ühtlasi veresoonte läbilaskevõimet ja südameveresoonkonna tööd. Aminohape L-arginiin aitab hoida ka energiataseme normaalsena.
  • 9 superfoods - Suure toitaineteväärtuse ja kõrge leelisastmega 9 SuperFoods toetab suurepäraselt keha üldseisundit ja normaalset seedeprotsesside talitlust, aitab kaasa organismi puhastusele ning immuunsüsteemi vastupanuvõimele. Mõnikord ma teen ka smuutit ning siis ma lisan pigem sinna erinevaid supertoite. Iconfitil on koduleheküljel üsna suur valik ja hinnad on ka üsna soodsad. Smuutit igapäevaselt aga ei joo ning siis on hea mugav supertoite kapslitena manustada. 
  • Liigestekompleks - trenni ajal saavad liigesed ka ikka päris suure koormuse ning aegajalt on ka liigesvalusid. Liigestekompleks sai loodud kõigile neile, kelle liigesed vajavad igakülgset ja igapäevast toetust just liigeste jaoks vajalike materjalidega. Toode sisaldab 7 liigeste tööd ja liikuvust tõhustavat koostisosa. Liigestekompleksi kuuluvad ühendid mitte ainult ei leevenda sümptome, vaid aitavad liigese taastamisele kaasa. 


Kuna nendega ma alles alustasin, siis hetkel ei oska veel tagasisidet anda, et kuidas mõjuvad. Olen igal juhul väga tänulik, et Ecosh Life minu teekonda toetab. Lisaks sellele andis Ecosh minu lugejatele ka sooduskoodi. Sisesta kood: Kerli10 ja saad ostukorvi 10% soodsamalt. 😉

Minu riiulil ei ole aga ainult Ecosh-i tooted, vaid olen jätkuvalt truu ka Enzymedica seedeensüümidele ja multivitamiinidele. Kes mind on jälginud, siis teab, et kasutasin seedeensüüme kogu oma eelmine prepp. Mingi aeg said need aga otsa ja ei ostnud uusi. Nüüd kui panin jälle suuremat rõhku toidulisanditele, otsustasin ka seedeensüümid tagasi menüüsse tuua. Seekord proovisin ära Digest Spectrumi. Nüüd ma saan jälle aru, miks ma seedeensüüme üldse hakkasin võtma. See kerge tunne kõhus isegi pärast suuremat toidukorda.  Kaloraaž oli enne dieeti ju ikkagi üsna suur ja toidu maht samuti suur, sest enamus kaloraažist tuli ikkagi niiöelda puhtast toidust.



Nüüd tuli neil turule uus toode - Digest Gold. Tegemist on väga tugevatoimelise seedeensüümide kompleksiga, mis sisaldab muuhulgas igas kapslis 300 000 000 LCU ühikut ATP molekule, mis omavad tähtsat rolli rakusiseses energiatootmises, raku metabolismis ning on vajalikud rakkudevahelises toitainete liikumises. Sain seda toodet proovida ka eelmise prepi ajal ja minu kaal langes lihtsalt ideaalses tempos. Digest Spectrum sai mul läbi ja otsusutasin et lähen Goldi peale üle. Selle peale ütlen ma - gamechanger!


Kui oled minu tegemisi Instagramis jälginud, siis tead, et mingi hetk hakkas mul kaal kolinal langema. See oligi siis, kui ma läksin üle Gold seedeensüümidele. Võtan neid kaks korda päevas, hommiku- ja õhtusöögiga, sest need on kaks minu kõige suuremat toidukorda. Mõnikord harva võtan ka kolmanda toidukorra ajal, kui söön midagi, mida on veidi raskem seedida. Kehakaal langes kaks nädalat järjest kummagil nädalal tervelt üks kilo. Arutasime treeneriga ja otsustasime kaloreid tõsta. Jälle langes kilo. Tõstsime jälle kaloreid ja nüüd on kaalulangus veidi aeglustunud. Eks see kilo nädalas on liiga kiire tempo ka. Kahe kuuga on kehakaal langenud tervelt 5kg. Lisaks sellele on enesetunne endiselt SUPER! Isusid ei ole, kõht saab ruttu täis ja püsib kaua täis. Siiamaani ei lähe mul kõht enne järgmist toidukorda tuntavalt tühjaks. Mõni päev on isegi raske oma kaloreid täis süüa, sest pole lihtsalt isu. Ma ikka naeran, et mis nii viga dieedil olla. 😂

https://www.facebook.com/HappyEmotionsPhotography/

Ma lihtsalt olen nendest ensüümidest nii vaimustuses, et jagasin oma purgist kapsleid ka kahele sõbrannale. Tahtsin teada, kuidas neile mõjuvad. Kui enne oli ühel sõbrannal kaal üsna pikalt seisnud ühe koha peal, siis nüüd hakkas ka temal see allapoole liikuma ja ütles, et peab endale ka soetama need imekapslid. 😃 Teisel sõbrannal oli probleeme veidi kõhuga. Pärast igat toidukorda, ükskõik kui tervislik või mitte see polnud, oli kõht punnis. Andsin talle hommikul ühe kapsli ensüüme ja terve päev oli kõhul hea olla, ei mingit puhitust. Seedeensüümidega ongi see hea asi, et mõju on koheselt märgatav või õigemini siis tuntav.

Mina igal juhul kasutan neid edasi ja loodan, et dieet kulgeb sama ladusalt edasi! Ma loodan väga, et saan sellel prepil kaloraaži isegi veel kõrgemal hoida võrreldes eelmise korraga.

Seedeensüümide maaletooja on kõigele lisaks veel samamoodi ülihea inimene, kes samuti tahab aidata ja inimeste teadlikkust tõsta. Heasüdamlik ja lahke inimene, kes annab palju samal ajal ise midagi vastu tahtmata. Mind on ta meeletult palju aidanud ja ma olen selle üle väga tänulik. 💗

Kui ka Sina soovid Enzymedica seedeesüüme või multivitamiine järgi proovida, siis mine tutvu toodetega SIIN. Ka siit ostu sooritades, annab sooduskood: KERLI10 Sulle 10% soodustust. 😏

Aasta alguses hakkasin ma koostööd tegema ka ICONFIT-ga. Tegemist on taaskord Eesti ettevõttega ning paljud tooted on nende enda välja arendatud koostöös sportlaste ja toitumisteadlastega. Võimalik, et üsna pea tuleb tootevalikusse toode, mille kallal olen veidi ise nokitsenud. Igal juhul ma väga loodan. 😇 Varsti tuleb ka mitmeid uusi retsepte, kus annan ideid kuidas paljusid tooteid kasutada. Hoian Teid kindlasti kursis. 

https://www.facebook.com/HappyEmotionsPhotography/

Iconfitilt on mul kasutuses paljud tooted, kuid mitte kõike ei kasuta ma igapäevaselt. Valgupulbrit (hetkel on lemmik vanilje, aga hiljuti tellisin ka cappuchino mida samuti paljud kiidavad) või supertoite kasutan smuutide või putrude sees, mõnikord söön vahepalana hommikukrõbinaid mandlipiimaga, küpsetamiseks kasutan erinevaid taimseid valke. Lisaks toidulisanditele on tootevalikus ka palju tervisetooteid - chia seemned, mandlijahu, kakaonibsid, kookoshelbed, kinoa jne. 

https://www.facebook.com/HappyEmotionsPhotography/

Igapäevaselt on mul kasutuses kollageen (väga soovitan!), BCAA (kõige lemmikum on arbuusimaitseline) ja kreatiin. Mina olen igal juhul kõikide toodetega siiamaani väga rahule jäänud ja nende tootevalik järjest kasvab, uusi ning põnevaid tooteid on juurde tulemas. Seega soovitan ikka aegajalt silma peale visata. Tellisin nüüd endale ka CLA pulbri, mis on toeks kaalulagetamisel ning aitab põletada rasvasid ja muundada neid energiaks. Praegu on kaalulangus küll väga hästi läinud, aga eks millalgi lisan arvatavasti rasvapõletajat ka sisse. 

https://www.facebook.com/HappyEmotionsPhotography/

Tegelikult tahtsin ma teha lühikese kirjatüki, aga ei osanud midagi välja jätta ja infot sai ikka rohkem kui algselt arvasin. Ma ei ütle, et kõigile toimib üks ja sama skeem ja ühed ning samad vitamiinid - toidulisandid. Jagan vaid oma kogemust. Iga inimene on aga erinev ja soovitan julgelt võtta ettevõtetega ühendust ja kuulda nende soovitusi. Mina tegin seda ja nad aitavad ausalt väga hea meelega.

Kutsun Teid oma kogemust jagama. Mis vitamiine või toidulisandeid Sina kasutad? Kas on ehk mõnd eriti head kogemust jagada? Kirjuta julgelt! 😏

Nüüd sai vist kõik kirja pandud. Kui jäi midagi selgusetuks või tekkis küsimusi, siis anna endast julgelt märku! 

Ma loodan, et leian veel ka nädalavahetusel aega, et teha väike kokkuvõte juunikuust ja rääkida natukene DEXA tulemustest. 

Soovin teile mõnusat nädala jätku! 😊

https://www.facebook.com/HappyEmotionsPhotography/









7 kommentaari:

  1. Meie perel on väga head kogemused, sest saime tänu toidulisanditele lahti naise allergiatest ja kroonilisest põiepõletikust ning noormal pojal oli varem tolmulesta allregia, astma ning 3 korda keskkõrvapõletikuga haiglas olnud jne. Tänaseks on need terviseprobleemid kõik juba õnneks ajalugu ja nad saavad mõlemad nautida elu täiel rinnal. Meie skeptitsism sai võitu, kui nägime tulemusi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super :)

      Toidulisanditel on tegelikult suur roll ja kui õigeid asju õigetes kogustes tarbida, siis saad oma tervis toetada küll.

      Kustuta
  2. Kas teate et palju on rohkem usus, mis teeb teid terveks. Enamus toidulisandeid ei toimi üldse organismis, on tehtud katseid tuhandete inimestega. Enne oleks mõistlik teha uuringud, millest täpselt puudu on, mitte ei aja näost sisse, et kellegil pidi aitama, inimesed on erinevad. Edasimüüjad pole mingid arstid ka, see rohkem tootjate ja vahendajate kasusaamine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui see on usk, mis teeb terveks, siis igal juhul on see võit. Nõustun, et inimesed on erinevad, aga tunnen et minu puhul on need tooted toiminud. Aga loomulikult peab igaüks ise enda peal järgi proovima. Uuringud ei näita alati organismis ainete puudusi ja need normväärtused kipuvad olema palju madalamad. Edasimüüjad pole arstid jah, kuid ütleme nii, et ega arstidel on samamoodi omakasu tihtipeale mängus. Mul on olnud arstidega palju negatiivseid kogemusi, kus pannakse rohud peale, mida ma tegelikult ei vaja. Oskasin ise oma vereanalüüsist välja lugeda seda ning kui pöörasin arsti tähelepanu sellele, siis sai arst ka aru, et mul võib õigus olla. Aga esimese hooga ikka öeldakse, et pean eluaeg nüüd neid ja neid rohte võtma. Ilma süvenemata. Ei usalda seda meditsiini ka enam.

      Kustuta
  3. Tere,
    Proovisin tellida, kuid sooduskood ei toimi. Ma ei tea, kas viga siin minu arvutis või on koodiga mingi probleem. Muidu prooviksin küll huviga, kuna mul on täpselt sama teema, et raskustunne kõhus peale söömist ja aeg-ajalt ka seedimisega probleemid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sooduskood kehtib tavahinnaga toodetele, kui ostukorvis oli juba soodushinnaga toode, siis sellele tootele soodustus ei rakendu. Ehk oli asi selles?

      Kustuta
  4. Tere! Sooduskoodid vist enam ei kehti?

    VastaKustuta