esmaspäev, 30. mai 2016

Trenn, patutoidukord, päevane kaloraaž

Lubasin Teile täna veel natukene kirjutada trennist, tervisest, patutoidukorrast ja päevasest kaloraažist. Nagu ma juba ühes postituses mainisin, siis eelmise nädala teisipäevane trenn oli ikka väga raske. Kolmapäeval ma sain aru, et mingi viirus on mind vist ikka kätte saanud ja ilmselt see oli ka eelmise päeva nõrkuse põhjuseks. Õhtul olin kerges palavikus, kurk valus, nõrkusetunne. Ka neljapäeval ärkasin kurguvalu ja kehva enesetundega. Vaatamata sellele vedasin end õhtul peale tööd ikka trenni. Rene soovitusel tegin harjutusi 70%-lise koormusega. Ehk siis kui näiteks sääre sirutused oleks pidanud tegema 35-ga, siis tegin hoopis 25-ga. Hakkasin siis tegema ja ise mõtlesin, et kuidas see üldse võimalik on, et muidu tegin 35-ga, sest see 25 juba tundus nii raske. Järelikult selline väikene tõbine olek mõjutab juba nii palju sooritusvõimet. Uskumatu. Peale trenni olin ikka päris kurnatud kui aus olla. Läksin tavapärasest varem magama, äratuse panin 6:15, aga mu organism on vist ära harjunud teatud unetundidega, et ärkasin ikka juba enne kella kuut üles. Kurk oli küll valus, aga üldine enesetunne oli reede hommik märksa parem. Siiski otsustasin, et jõusaali ei lähe, vaid puhkan ja teen nädala viimase jõutrenni hoopis laupäeva hommikul.

Laupäeval aga ärkasin ja häält polnud ollagi, kurk oli päris valulik. Päeva peale läks aga paremaks ja vedasin end ikka jõusaali. Väga ei tahtnud raskusi tõsta, sest nõrkusetunne oli veel peal. Tegin siis samade raskustega, mis eelmine nädal. Trenn oli väsitav, aga enesetunne oli okei. Jõusaalis tegi salajane fotograaf ka mõned pildid.



Peale jõusaali sain sõbrannaga kokku. Planeerisin nädalavahetuseks patutoidukorra ja läksimegi Vapianosse pastat sööma. Mina võtsin carbonara ja see oli tõesti supermaitsev. Värske pasta on ikka nii hea ja ma hullupööra ootan juba millal ka fitlapi retseptidesse see tuleb, sest kodus pastamasin olemas. Maiustama mõtlesime minna kohvikusse Päris Pariis. Sõbranna oli seal varasemalt käinud ja suurepärase maitseelamuse saanud. Kõndisime siis kohale ja vaatasime, et silte pole. Saime teada, et see koht on juba kaks kuud suletud. Otsustasime siis, et kõnnime tagasi Vapianosse ja võtame sealt magustoidu. Mina võtsin panna cotta, kus peal oli maasikamoos. Taaskord kiidan ja soovitan! Mõnusalt kreemise tekstuuriga ja parajalt magus. Kõndisime veel linna peal ringi ja kokku tuli kilomeetreid pea seitse. Ise küll aru ei saanud, et oleks nii palju kõndinud.

Õhtul katsetasime Fitlapi uut retsepti – kartulipõhjaga spinativorm. Hiliseks õhtusöögiks ostsime maasikaid ja pirne, kõrvale sinihallitusjuustu ja Tere suitsujuustu. Filmi kõrvale oli mõnus nosimine. Kartulivorm sai ülihea! Panime ohtralt spinatit (terve 100 grammise paki) ja vabavarast veel juurde ka paprikat. Vorm nägi nii ilus suvine välja ja maitses suurepäraselt. Mul oli küll selline tunne nagu oleks terve päev patustanud ja päris raske oli viimaseid söögikordi päris lõpuni süüa. Kehakaalu aga see pole mõjutanud ja kaal on püsinud.

Rene arvaski et peaks jälle tõstma kaloraaži ja võtma Fitlapis selle 10% vähendamise ära ning jätma ainult kaalu säilitamise algkaloraažiga. Huh, saab raske olema. Aga no muidu vist lihast ei kasvata, kui korralikult ei söö. Siiamaani oli mu päevane kaloraaž trennipäevadel 1856kcal ja trennivabadel päevadel 1624kcal. Praegu pole veel eesmärki muutnud, aga ilmselt ülehomsest muudan. Siis peaks kaloraaž veidi jälle tõusma.

Pühapäeval tegin jälle trennivaba päeva, kuna täna oli raske jalatrenn. Tegime Liisuga koos trenni ja täitsa mõnus oli. Jõudu oli, aga see palavus on väsitav! Lisaks sellele lähevad käed ruttu märjaks ja kang/hantlid ei taha hästi käes püsida. Täna õhtul tegin endale ühe mõnusa pitsa tortilla põhjal. Superhea sai!



Maikuu ongi lõppemas ja kohe algab juuni. Siin on siis kokkuvõte minu maikuu trennidest. Midagi põnevat väga pole, aga endale on ikka hea ülevaade.


Uuel nädalal aga uue hooga. Eelmine nädal suutsin toitumiskava järgida 100%, püüan ka see nädal sama tubli olla. Kolmapäeval plaanin ka ühed pildid endast teha, võrdluseks saan kõrvale panna befit konkursi lõpus tehtud pildid. Jõusaali treeningutega algust tehes kahjuks ei jõudnud pilte teha, aga teised on muutusi näinud ja ise näen-tunnen samuti. Siiski piltide pealt oleks ikka kõige paremini näha.

Tänaseks aga lõpetan. Ilusat ja päikeselist nädalat kõigile!


4 kommentaari:

  1. Hei!
    Vaatan, et kasutad fitlapi kava toitumiseks aga kuidas on lood treeninguga, kas oled midagi fitlapist võtnud või täiesti individuaalne kava?
    Palju päikest! :)

    VastaKustuta
  2. Hei! :)

    Kasutan tõesti fitlapi toitumiskava ja olen sellega väga rahul. Jõusaali treeninguteks tegi mulle kava treener, aga olen paar korda ka teinud fitlapi videode järgi intervalltreeningut.

    VastaKustuta
  3. Oeh, siis peab ka ikkagi kellegi treeneri poole pöörduma. :) Avastasin sind alles täna Instagrammist ja olen totaalselt vaimustuses! Andsid kohe nii palju motivatsiooni juurde. :)Edu sulle ikka edaspidi! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma usun, et alustuseks on ka Fitlapis head kavad olemas. Pole uurinud, aga minu teada peaks seal olema ka jõusaali kavad täitsa olemas, kui on plaanis jõusaali minna. Oleneb muidugi, mis eesmärgid on. Kui on samuti plaanis võistlema minna, siis tasub ikka ilmselt treener endale otsida, eriti kui ise pole väga kursis treeningmetoodikatega. Aitähh heade sõnade eest. Mul on siiralt hea meel, et saite motivatsioon ja edu ka Teile!

      Kustuta