Vau! Eelmisest
postitusest on jälle tükk aega möödas. Ikka ei suuda ära imestada kuidas see
aeg lendab. Aga eks kui on palju tegemisi-toimetusi, siis vist nii kipubki
minema. Võtan nüüd siis end kokku ja räägin natukene, mis ma teinud olen, kuidas läinud on.
Eelmine kord rääkisin kuidas sain ahju kätte ja esimese katsetusena proovisin teha pitsat. Järgmine päev proovisin uuesti ja siis sai kohe palju parem. Põhi jäi krõbedam ja lisasin ka erinevaid maitseaineid, mis andsid mõnusat maitset juurde.
Nädalavahetusel
olin maale. Reedel läksin otse töölt rongi peale ja Koidulasse. Isa tuli vastu ja
viis mind otse külakeskuse jõusaali, sest oli ju trenn vaja ära teha. Mul oli
tegelikult ainult tunnike aega, et oma trenn ära teha, sest ainult kaheksani pidi keskus lahti olema. Aga tore valvur ütles mulle, et tehku ma rahulikult, et ta
niikuinii veel koristab ja on kohapeal olemas. Nii saingi rahulikult ikka kõik
harjutused ära tehtud ja kokku võttis ikka umbes poolteist tundi aega. Jõusaal
oli aga taaskord minu päralt.
Laupäeval võtsin
rahulikult ja magasin lausa kümneni. Ärkasin ja tegin endale hommikusöögiks
tortillarulli omletiga. Sellest ajast saadik olen seda mitmeid kordi veel
teinud, sest see lihtsalt on nii maitsev ja valmib kiirelt. Peale sööki seedisin
natukene ja siis läksin välja ilma nautima – tegin väikese jooksu. Peale jooksu
läksin koju ja tegin emale süüa ja viisin talle töö juurde lõunaks
suvikõrvitsapannkoogid juustuga. Enda koguse tegin ka poolenisti valmis, aga
minu jaoks oli veel vara süüa. Üldse nihkuvad nädalavahetustel söögikordade
ajad päris palju, kui hommikul kauem magada ja siis see hiline õhtusöök nihkub tihtipeale
ikka päris hiliseks. Aga kõik toidukorrad saavad alati ikka söödud. Ahjaa,
vanemate aiast korjasin suvikõrvitsapannkookide juurde ka sparglit.
Laupäeval
küpsetasin valmis ka emadepäevaks mõeldud koogi põhja. Kuigi pühapäevaks
planeerisin patutoidukorra, siis koogi valisin siiski fitlapi menüüst. Kuna
aias kasvavad maitsvad rabarberid, siis osutus valituks rabarberikook
toorjuustu-kohupiima täidisega. Põhja tegemisel kasutasin nii mandli- kui ka
kookosjahu. Täidise tegin pühapäeva hommikul. Laupäeva õhtuks sõin
kanatortillat. Käisime Piusas jalutamas ja mõtlesin, et miks mitte einestada
värskes õhus ja tortilla tundus kõige mõistlikum valik selleks. Hiliseks
õhtusöögiks oli mul eelnevalt juba valmis tehtud rabarberimoos vaarikatega ja
kohupiimakreem. Moos sai mõnusalt hapukas ja sobis ideaalselt.
Pühapäeval ärkasime
suhteliselt varakult, sest pidime emadepäeva tähistama väikese grilliga Tartus
õe juures. Hommikuks tegime emaga avokaado-munavõid, mis sai
taaskord üheks lemmikuks. Nädala alguses tegin seda veel, sest üks armas klient tõi magusa asemel meie meeskonnale tänutäheks hoopiski avokaadosid.
Enne õe juurde minekut läksime minu Tartu koju kus
isa ja ema aitasid mulle ühe vahva maitsetaimepeenra rajada. Peenar on veel poolik, täna ongi plaanis ühe rehvi sisse salatitaimed istudada. Nädalavahetusel püüan käia turu pealt veel taimi otsimas. Ühte üksikusse rehvi panen kasvama suvikõrvitsa.
Lõunaks läksime õe juurde. Õde sai ka esimest korda emadepäeva emana tähistada. Pisike Lisandra on lihtsalt niiii armas! Tegime
grilli ja kuna see toidukord oli mul patutoidukorraks, siis sõin ikka korraliku
portsu liha koos toorsalatiga. Lisaks sõin veel ka ema küpsetatud leiba ja
sõira. Magustoiduks oli siis minu tehtud rabarberikook, mille kaunistasin
retseptivälise materjaliga – mustikad ja banaan. Vaarikad panin mina kreemi
sisse. Minule väga maitses see kook ja kindlasti läheb kordamisele.
Kui käisin
Filipiinidel siis tõin reisilt vanematele kaasa erinevaid snäkke ja maiustusi.
Osad võtsime kaasa ka ja maitsesin ka neid. Kõht oli lõpuks ikka päris täis. Õhtuks
oli mul algselt planeeritud bodybalance, aga kuna ilm oli nii võrratu, siis
otsustasin hoopiski jooksma minna. Sörkisin umbes tund aega ja lõpetasin oma
jooksu Prismas, kuhu läksin siis koogivormi jahile. Ostsin endale kaks pisikest
12cm läbimõõduga vormi ja ühe 20cm vormi, et saaksin oma ahjus erinevaid kooke
katsetada. Vormid olid just ka -25% soodustusega. Lisaks sellele vaatasin ka
toidukraami ja tegin avastuse, et enamus toiduainetest, mida ma tavapäraselt
ostan, on soodsamad kui rimis. Mõtlesin siis, et peakski suuremat toidukraami
käima ostmas hoopis Prismas, sest ega see minust väga palju kaugemal ei asu kui
rimi. Tegin ka juba prisma ID kaardi põhise konto endale ära.
Ja juba ongi jälle
kolmapäev. Kaks raskemat jõusaali trenni on seljataga ja täna siis trennivaba
päev. Trennid lähevad järjest raskemaks, sest olen jõudnud sinnamaale, kus
raskused on juba nii suured, et ei jõua maksimaalseid kordusi teha ja ei saagi
enam iga trenn raskust juurde lisada. Aga see on ka ju loogiline, et mingi hetk
tuleb piir ette. Nüüd siis ikka tasa ja targu edasi. Jõudu on juurde tulnud
küll ja käte pealt on näha, kuidas ka lihased hakkavad rohkem välja joonistuma.
Ühesõnaga muutusi on näha ja mitte ainult mina ei näe neid. Töökaaslane eile mainis, et ma oleks nagu
peenemaks jäänud. Kaal on mul ka langenud ja pühapäeval mõõtes oli see 55,6kg. Arutasime
siis Renega toitumise osas ja Rene arvas, et peaks panema eesmärgiks kaalu
säilitamise. Mina aga tean juba, mis hiigelportsud sealt siis tulevad ja
pakkusin välja, et esialgu võiks harjumise mõttes tõsta praegust kaloraaži 20%
võrra. Nii siis tegingi ja selle nädala algusest on portsud suuremad. Niiii
hea! Tunnen kohe kui hea on süüa, portsud tunduvad täitsa piisavad (ei pea enam nii palju vabavara lisama, et kõht täis saaks) ja energiat
on ka rohkem.
Täna siis
trennivaba. Kui varem ma ei osanud trennivaba päeva hinnata ja ei osanud sel päeval kuidagi ära olla, siis nüüd, kus trennid on pikad ja rasked, naudin seda vaba
päeva keset nädalat. Plaanis ongi minna õhtul piknikule kui ilm ikka lubab. Eile
küpsetasin piknikule kaasa õuna-rabarberi kooki ja soolase einena keeran kiirelt kaasa
tortillarullid omletiga. Kuna on trennivaba, siis hilisõhtune ports on poole
väiksem (seesamune kook siis), aga sellele vaatamata tundub see koogitükk täitsa paras. Täna hommikul sõin munamuffineid peekoni ja paprikaga. Need tegin samuti eile õhtul valmis. Nii head. Ma ütlen ausalt, et olen tänu fitlapile veelgi mitmekülgsemalt hakanud toituma ja rohkem värsket kraami kasutama. Kõik retseptid tunduvad võrratud! Eile kui trennist tulin oli mul jubedalt pannkoogiisu. Tegin siis oma vaieldamatut lemmikut - krepid kohupiimakreemi ja marjadega. Kasutasin sügavkülma mustikaid ja kõrvale nosisin ka hapukat rabarberit. Ports oli päris suur ja kõht sai mõnusalt täis. Poole söömise pealt tegin ka pilti.
Tahtsin tegelikult ka walden farms'i pannkoogisiirupit peale panna, et ära proovida, aga ununes. Pühapäeval kui Prismas käisin siis ostsin seda kuna teen pannkooke üsna tihti. Ilmselt proovin seda täna hoopiski koogi peale niristada.
Ilusat nädala jätku kõigile ja ma luban, et püüan ikka tihedamini endast märku anda! :)
Väga-väga tubli oled ikka :)
VastaKustutaAitähh! :)
Kustuta