kolmapäev, 25. mai 2016

Natukene trennist ja pudrunädal

Pühapäeval tegin siis üle pika aja kodus trenni. Hommikul oli küll kehva olla ja kurk valutas, aga õhtuks läks paremaks. Ilmselt sain laupäeval joostes ikka külma. Igal juhul valisin PiYo kavast välja 45-minutilise trenni, mille nimi Drench. Kuigi mul oli aken lahti, läks toas ikka päris palavaks ja trenni lõpuks oli keha läbimärg, ka juuksed olid läbimärjad. Higipiisad olid matil, silmad kipitasid. Aga see mõnus tunne pärast trenni, see on lihtsalt niiii hea. Lõpus olid ka mõnusad venitused ja joogaasendid. Pärast trenni nägu õhetas ja mõnus oli olla.


Esmaspäeval andsid aga lihased tunda (eriti jalad) ja hakkasin mõtlema, et see eilne trenn vist oli natukene liiast. Esmaspäeviti on ju mul kavas raske jalatrenn. Õhtul siis läksin peale tööd kohe trenni ja oligi nii nagu ma kartsin - pühapäevane trenn mõjutas sooritust jõusaalis või siis oli asi lihtsalt palavas ilmas või siis need kaks asja kokku. Igal juhul pulss tõusis päris ruttu kõrgele juba soojenduse ajal ja kükid olid väga rasked. Muidugi panime ka raskust juurde ja seekord ületas see juba natukene minu kehakaalu. Esimene seeria kükkisin siis 57,5 kg, jõudsin ära teha 9 kordust, viimasel kahel aitas Rene natukene kaasa. Teine seeria tuli vist 7 kordust. Nii raske oli, et unustasin lugemise. Kaks viimast seeriat tegin siis 55kg. Lisaks olid veel mul väljaasted, ettekummardused kangiga ja säär. Ettekummardustel panin 5kg juurde, kokku 55kg. Esimene seeria sain 12 tehtud, aga teistel seeriatel tuli 10 kordust. Takistuseks sai see, et kang lihtsalt hakkas käest libisema. Vasaku käe haare pole piisavalt tugev. Proovisin kinnastega ja ilma, mõlematpidi libises ära. Edasi tulid triitseps ja biitseps ning lõppu veel kõhulihas. 

Eelmine nädal Renet ei olnud ja seekord siis uuris, et kuidas kehakaaluga on. Kehakaal kõigub 55,6-57 vahepeal, aga tõusnud pole. Rene ütles, et võiks muuta toitumisel eesmärki. Minul käis mõte läbi, et ilmselt mõtleb ta kaloraaži väiksemaks muutmist (eesmärk kaalulangetus - kaloraaži tõstmine 10%, muidu oli 20%). Aga hoopiski mõtles Rene, et võiks siiski proovida panna eesmärgiks kaalu säilitamise. Kuna portsjon aga tõusis ikkagi päris palju, otsustasime, et paneme küll eesmärgiks kaalu säilitamise, aga juurde kaloraaži vähendamise 10%. Nii tundusid mõistlikud portsud olevat. Kusjuures tunnen, et alates sellest kui kaloraaži tõstsime on ainevahetus läinud kiiremaks. See peaks ju ainult hea olema. Eks näis mis nüüd siis saama hakkab, kuidas keha ja kaal reageerib koguste tõstmisele.

Eile andsid jalalihased veelgi rohkem tunda, aga õnneks oli õhtul selg-rind-õlg. Trenni minnes olin energiat täis ja mõtlesin, et tuleb korralik trenn. Kuid tundub, et ma olen ikka külma saanud. Pühapäevast saadik on kurk ikka valus ja kohati käivad külma-kuuma hood üle keha, mõnikord tekib ka nõrkusetunne. See võib olla ka põhjuseks, miks eilne trenn oli nii raske ja tundsin, et kohe üldse ei jõua. Aga nagu Rene ütles – kõik päevad ei saagi olla pühapäevad. Muidugi sai ka raskusi tõstetud, aga pulss tõusis kiiresti üles ja kohati oli tunne, et pole õhku mida hingata. Samas annavad täna jälle kõik kohad tunda, eriti aga kõhulihas.

Täna on trennivaba päev nagu ikka. Plaanin kodus rabarberi-õuna kooki küpsetada ja natukene meisterdada. Kui jääb aega üle, teen yin joogat, et pisut venitada või siis hoopiski rullin lihaseid.

Tegin hommikul ka mõned pildid oma aknalauast. Orhideed õitsevad nii kaunilt, eriti aga meeldib mulle see kirju orhidee (teine on tavaline valge), mille tõi mulle korteri omanik siis kui olin korterisse sisse kolinud (nii armas temast). Lisaks panin seemnest mulda hernevõrsed, suvikõrvitsa ja frillise salati. Nüüdseks on kõik juba oma nina välja pistnud. Suvikõrvitsad plaanin istutada rehvide sisse, mõned frillise salatid samamoodi. Hernevõrsed jätan aknalauale, nendega on hea toite kaunistada ja maitsevad ka mõnusalt. Sain ükspäev ühe armsa naise käest hunniku salatitaimi, enamus istutasin välja, aga mõned panin ka aknalauale. Täna siis tegin avastuse, et päris suureks on juba kosunud. Väljast olen juba mõned salatilehed noppinud, aga varsti saab aknalaualt ka.

Toitumise koha pealt olen tubli olnud ja 100% kavas püsinud. Selle nädala alguses võtsin endale eesmärgiks alustada igat päeva ühe maitsva ja toitva pudruga. Fitlapis on lausa 19 isuäratavat retsepti. On nii soolaseid putrusid kui ka magusaid. Igaks hommikuks valin välja ühe, ehk siis nädala jooksul proovin ära 7 erinevat retsepti. Pudrunädalast teen ühe kokkuvõtva postituse pühapäeval, kuhu lisan pildid ja retseptid enda kogustega. 

Ilusat päeva jätku! :)










1 kommentaar: