pühapäev, 2. juuni 2019

Neli nädalat dieeti. Kuidas siis läinud on?

Vauu. Kalendrist vaatabki juba vastu juunikuu. Kuidas see küll võimalik on, et aeg nii kiirelt läheb. Mõtlesin siis, et oleks aeg midagi ka siia kirja panna, sest olen ju vahepeal siin dieedile läinud ja plaanisin ka seekord oma teekonda kajastada. 😊

Enamus vist juba teavad, et plaanin uuesti võistelda selle aasta sügisel. Kui eelmine aasta olid esimesed võistlused oktoobri alguses, siis seekord tahan loota, et õnnestub juba septembri teiseks pooleks saavutada piisavalt hea vorm, et avada hooaeg Hispaanias. Midagi kindlat siin ilmselt enne pole kui lennupiletid ostetud. Sellegipoolest on juba väike elevus sees. Eelmisel aastal läksin dieedile enne jaanipäeva ja 16 nädalat enne esimesi võistlusi. Seekord ma palusin treenerilt, et alustaksime igaks juhuks varem. Eks ma pidin natukene pinda käima oma mõttega, aga lõpuks oli treener nõus ja alustasime seekord neli nädalat varem. 


Magus aeg enne dieeti


Mai esimene nädalavahetus sõin ma kõike head ja paremat, isud ikka korralikult täis. Sõbranna tuli külla ja tema oli ka sunnitud minuga söömisorgiat tegema. 😃 Esimese asjana käisime Saialille pagariäris, kus on tõesti ülimaitsvad crossaintid! Mina pole seal varem käinud, kuid Piret on korduvalt nende küpsetisi kiitnud ja tahtsin ka ära maitsta, kuigi tegelikult söön ma saiakesi ja muid pagaritooteid ikka üsna vähe. Saiakesed olid meie preworkout millele järgnes üks korralik jalatrenn. Õhtuks sõime ära ühe suure sushivaagna, mille kõrvale käis muidugi ka üks mõnus külm valge vein. Tartu inimesed, kui tahate head sushit väga soodsa hinnaga, siis soovitan tellida SIIT. Riina rullides on ikka korralikus koguses ka valguallikat, ei ole ainult riis. 



Minu lemmik magustoit on jäätis. Kunagi ma nii suur fänn ei olnud, aga nüüd on turul nii palju huvitavaid ja maitsvaid jäätiseid, mida järgi proovida. Kuna ma teadsin, et dieet algab kohe kohe ja siis peab üle minema banaani- või proteiinijäätise peale, siis poes olles ulatus käsi üsna tihti jäätisetopsi haarama (mõnikord piirdusin ka pulgajäätisega). Sageli tegime seda koos Marisega, kellega kuulume ühte tiimi ja kes samuti võistleb sügisel. Pärast seda, kui kunagi tükk aega tagasi tegime Marisega Ben&Jerrys jäätiste degusteerimist, olen ma ka ise aegajal neid ostnud, sest no tegelikult on ju head küll kui magusaisu on peal. Korralik suhkrupomm on see tops küll, aga vahepeal ju võib eksole. Ka dieedieelsel nädalal sai paar topsi ära söödud, praegune lemmik vist on Love Is, kuigi ma päris kõiki maitseid pole jõudnud proovida. Aprilli lõpus Tallinnas käies sõime ka Lumi soolakaramelli jäätist ja pean ütlema, et see on kõige parem soolakaramelli jäätis, mis ma saanud olen. Lootsin, et leian seda ka Tartust, aga kahjuks oli Kaubamajas müügil vaid kookosemaitseline ja see väga ei isutanud. 



Ka pühapäeval sõin ma veel kõike head ja paremat. Käisin poes ringi ja vaatasin, mis silma jääb ja isu tekitab. Loosi läksid veel mõned saiakesed ja vist maiustasin ka jäätisega. Siis oli käes esmaspäev, kuues mai, minu dieedi alguskuupäev. Astusin siis kaalule ja oh üllatust - pluss kaks kilo ühe nädalavahetusega (süsivesik + sojaga sushi = vesi kehas). Lootsin dieeti alustada 66,5kg pealt, aga kaal näitas mulle suurimat numbrit, mida seni olen näinud - 68kg. Eelmise dieedi alguses kaalusin 65,5kg. Kusjuures ka aasta alguses tuli mulle ühe nädalavahetusega kaks kg juurde ja see enam maha ei läinud. Ehk siis olin pikka aega 64kg juures ja ühel esmaspäeval oli nelja asemel number kuus. Seda kaalutõusu ei oskagi millegagi seostada, sest toitusin ikka tavapäraselt. Mõnikord ei saa kohe mitte aru, miks keha nii reageerib.

Dieedi alguskuupäevaks sai siis 06.05.2019


Hommikusest kaalunumbrist ma tegelikult polnudki niiväga löödud, kuid siiski otsustasin, et sellel nädalal ma rohkem kaalu peale ei astu, sest teadsin, et see võib mind veel marru ajada ja seda mul vaja pole. Keskendusin sellele, et dieeti sisse elada, saavutada mõnus rutiin, panna vaim valmis. Mõtlesin läbi, mida dieedi jooksul jälgida ja mida teha, et see võimalikult hästi kulgeks. Lihashooldus, toidulisandid, trennipäevade jaotus, päevane kaloraaž, toidukordade jaotamine jne. Tegelikult ei muutunud minu jaoks väga palju midagi. Enne dieeti ei kaalunud ma kõike grammi täpsusega vaid tihti vaatasin silma järgi ja väga palju oli päevi, kus toitusin üldse tunde järgi. Nüüd käib kogu toit kaalu pealt läbi ja sisestan MyFitnessPal-i. 

Toidud on ikka üldjoontes samad mida söön aastaringselt. Palju küsitakse minult, et mida ma siis nüüd süüa ei tohi. Sellist asja pole. Teoorias võin ma ükskõik mida oma makrodesse ju mahutada. Oluline on mitte minna üle oma päevasest kaloraažist. Dieedi ajal jälgin ka kindlat makrode vahekorda. Selleks, et oleks hea enesetunne, piisavalt energiat rasketeks trennideks ja et kõht püsiks täis, siis ma lihtsalt eelistan hoida oma toidulaud võimalikult puhtana. Oma magusaisu rahuldamiseks panen teinekord hommikupudru peale tüki tumedat šokolaadi, teen banaanijäätist või pannkooke. Tere FIT kohupiimakreemid ja pudingud on ülimaitsvad! Peale natukene puuvilju või marju, neljaviljakrõbinaid ja maapähklivõid ning ongi ideaalne magustoit valmis. Töö juurde teen tihti vahepalaks kaasa üleööpudru, mis on ka magus. Jah, ma võin ju selle kringlitüki või mõne pisema jäätise mahutada oma makrodesse, aga siis ma võin üsna kindel olla, et saan sellel päeval ka tühja kõhtu tunda (kui just pole 2500kcal päev). Kusjuures juba selle nelja nädalaga on maitsemeeled muutunud. Magusaisu nagu polegi ja naudin värskeid ja puhtaid maitseid. 


Kaloraaž ja makrod


Palju süüa saab? Dieet on veel niivõrd algusjärgus ning võistlusteni aega on. Seetõttu tuleb võtta tasa ja targu, et kaal langeks ikka rasva mitte lihase arvelt. Jagan Teiega ka numbreid, kuid tahan siin ära mainida, et iga inimene on erinev ja seetõttu ei saa mitte keegi teine neid samu numbreid kasutades täpselt samu tulemusi nagu mina. Isegi mitte siis kui sa kaalud grammipealt täpselt sama palju ja oled millimeetri täpsusega sama pikk kui mina. 

Esimesed kaks nädalat sõin raskematel jalapäevadel 2300kcal, pühapäeval (puhkepäeval) 2500kcal ning teistel päevadel 2100kcal. Järgmised kaks nädalat oli kaloraaž jalapäevadel sama, kuid teistel päevadel langetasime 2000kcal peale. Pühapäeval sai ikka 2500kcal täis süüa, et laadida end järgnevaks nädalaks. 

Makrode jaotus tuleb kehakaalu järgi. Tarbin 2g valku ja 1g rasva 1kg kehakaalu kohta. Ülejäänud kalorid jäävad süsivesikute jaoks. Iga päev ei tule grammipealt sama, sest ma jätan endale õige pisut ka mängimisruumi. Mõni päev on 5g valku üle või alla, samamoodi võib rasva kogus olla siia-sinna 2-3g. Leian, et pole mõtet juuksekarva lõhki ajada ja see on piisavalt täpne. 

Sellise kaloraažiga saab tegelikult veel päris palju süüa. Töö juures ükskord kolleeg vaatas mu lõunat ja küsis, et kas Sa mitte ei pidanud dieedil olema. Kuna söön puhast toitu, siis on toidukorrad mahu mõttes ikkagi üsna suured. Tühja kõhu tunnet on mõnel päeval ikkagi juba olnud. Kuna mul on juba neljandat nädalat põlveliigesed valusad (arvatavasti ülekoormusest kuna mahutsüklil said jalad ikka korralikult vatti) siis ma ühel nädalal tegin kolme jalapäeva asemel vaid ühe. See tähendas seda, et olin viis päeva järjest 2000kcal juures. Suurt näljatunnet aga küll pole veel olnud. Kummaline on see, et mõnel 2000kcal päeval mõtlen, et kuidas on võimalik üldse rohkem süüa, aga siis tuleb pühapäev ja söön 2500kcal ja mõtlen, et kuidas üldse on võimalik vähem süüa. Ma usun, et kuna nädalapäevade kaloraaž on erinev, siis keha ei taju ka veel päris hästi, et dieet on käimas. Püüame keha petta. 


Kaloraaži jagan ma ära nelja toidukorra vahele. Hommikusöök on tavaliselt kella 9 paiku ja üldiselt on selleks üks maitsev ja toekas puder. Lõuna tavaliselt kell 13. Üldiselt teen endale pühapäeval neljaks päevaks lõunasöögid valmis, panen karpidesse ja nii on hea hommikul kaasa haarata. Kui ma seda pole jõudnud teha, siis teen tavaliselt õhtusöögiks topetltportsu - üks korraga söömiseks ja teine lõunaks töö juurde. Kolmas toidukord on midagi kergemat, sest selle pean tavaliselt üsna kiirelt ära sööma. Tavaliselt on see midagi magusamapoolset - üleööpuder, proteiinikohupiim neljaviljakrõbinatega, jogurt vms. Kui tekib tööl 10-15 minutit pausi, siis püüan selle süüa 16-17 ajavahemikus, sest lähen trenni tavaliselt otse töölt 18-19 ajal. Tihti on aga juhtunud nii, et ei õnnestu vahepala süüa ja siis küll tunnen, kuidas liiga pikk vahe jääb toidukordadele ja enesetunne pole kiita. Karbimajandus aga on minu jaoks täiesti tavaline, sest võtan praktiliselt aastaringselt toidukorrad töö juurde kaasa. 


Aga mis siis kaal on teinud?


Teise nädala lõpus näitas kaal korraks 65,9kg, kuid nädala keskmine oli ikka 66,7kg. Kaks nädalat läks aega, et see 8 sealt kuue tagant ära kaotada. Kolmanda nädala lõpus oli kaal 66,2kg ja nädala keskmine 66,5kg. Vahe siis kõigest 200g. Arvata võib, et hakkasin üle mõtlema, sest enamustel langeb kaal just alguses kolinaga ja hiljem on langus tagasihoidlikum. Juba hakkasin mõtlema, et peab vist ikkagi veel kaloreid kärpima. Mine sa tea, mis need hormoonid praegu teevad ja kas kilpnäärme hormooni tase veres on ikka okei. Igavene jama on olnud ju sellega.

Rahu, rahu. Ei ole mõtet paanikat tekitada. Sellel nädalal püsis kaal kolm päeva järjest 65,9kg ning siis äkki kukkus kolinal 64,8kg peale ja eile näitas ka veel sama numbrit. Täna, pühapäeval on kaal sama ehk siis kolm päeva järjest on olnud 64,8kg. Nädala keskmiseks sai 65,5kg, mis on täpselt 1kg vähem võrreldes eemise nädala keskmisega. Vaatasin eelmise prepi kaalumuutust ja ka siis langes kaal kolmandal nädalal kolinal 1,2kg. Enne seda 100g kaupa. Üsna sarnane muster. 

Otsustasime treeneriga, et järgmine nädal ei kärbi kaloreid. Puhkepäeval võib-olla võtame 100kcal vähemaks ehk siis 2500 asemel 2400. Kaalulangetamise juures tuleb olla ikka väga kannatlik ja mitte ülemäära kiirustada kalorite kärpimisega. Eelmine dieet ma alla 1800kcal ei pidanud minema ja loodan, et ka seekord läheb nii hästi. 

Täna on siis see tore päev, kus saan jälle 2500kcal täis süüa. See lisa tuleb kõik süsivesikute arvelt. Suurendan pudruhelveste kuivkaalu või kui hommikuks on pannkoogid siis lõunaks teen suurema portsu pastat või mõnd riisirooga. Tatar ja odrakruup ka meeldivad väga, aga no odrakruup on ikka täitsa dieeditoit, sest see paisub meeletult ja nii kõrge kaloraažiga päeval läheks see toidu maht ikka liiga suureks. Kuna ilm on ilus, siis ehk haaran poest ka mingi paremate makrodega jäätise. 

Toetan keha kvaliteetsete toidulisanditega


Toidulisandite teema on paljudele huvi pakkunud ning nendele pühendaksin ma hiljem ühe eraldi postituse aga natukene üldisemalt räägiksin ka siin. Nii nagu eelmisel korral, siis panen ka sellel korral üsna suurt rõhku toidulisanditele. Kas need on vajalikud? Mina arvan, et kui keha on defitsiidis aga treeningkoormus endiselt kõrge, siis tasuks oma keha toetada kvaliteetsete lisanditega, et ennetada stressi. Toidukogused on ju ikkagi vähenenud ning mina tea kui palju me tänapäeva toidust üldse mikrotoitaineid ja mineraale kätte saame. Lisaks tahaksin ma ennetada igasugu seedeprobleeme, mille käes ma varem olen vaevelnud ja mis tegelikult kimbutasid mind ka selle aasta alguses. 

Vahepeal olin üldse väga suures madalseisus ja energiakriisis, aga ma sain sellest üle tänu headele inimestele, kes olid valmis mind toetama ja aitama. Lõpetasin just Dr.Ohhira probiootikumide kuuri ja seedimine on praegu küll väga super. Energiakriisis olles hakkasin otsima, millist D-vitamiini endale soetada ning sattusin Ecosh Life lehele ja mul on nii hea meel selle üle. Mida nad enda kohta kirjutavad: Ecosh on Eesti esimene väetoidulisandite tootja ja müüja. Me kasutame oma toidulisandites vaid neid tooraineid, mis peavad silmas põhjamaises kliimas elavate inimeste vajadusi. Me oleme kollektiiv, kes peab lugu puhtast loodusest, heast tervisest ja sisemistest väärtustest. 

Võtsin nendega ühendust, kurtsin oma muredest ja sain sealt väga palju abi. Nad tõesti tahavad inimesi aidata ja vaatavad inimest kui tervikut. Minu probleemidest lähtuvalt panid nad mulle kokku ühe komplekti toidulisanditest ja saatsid minu poole teele. Nüüdseks on mul purgid peaaegu tühjad. Mida ma täpsemalt võtsin ja miks, sellest siis teine kord täpsemalt, sest muidu läheb see kirjatükk siin juba liiga pikaks. Ecosh Life meeskond oli nõus minu sporditeekonda toetama. Mul on siiralt hea meel selle üle ning olen ääretult tänulik. Suhtlesin nendega lähiajal ning andsin teada, et olen dieedil ning nad lubasid meeskonnaga arutada, mis toidulisandeid ma võiksin dieedi ajal juurde võtta. 

Eelmisel prepil olid minu jaoks asendamatud toidulisandid ka Enzymedica seedeensüümid. Enzymedica toodete maaletooja on samuti mind tohututl palju aidanud ja mitmeid kordi ensüümide ning vitamiinidega toetanud. Kuna ma tõesti tunnen, et nendest on abi, siis olen korduvalt ka täitsa oma raha eest neid endale soetanud. Seega ma ei kiida neid ainult seetõttu, et olen neid saanud tasuta proovida. Paljud minu tuttavad on samuti saanud seedeensüümidest abi. Hetkel kasuta ise Digest Spectrumi. Päris iga toidukorraga ma hetkel ei võta, aga suuremate toidukordadega küll. Nende lehel kehtib ka minu sooduskood: KERLI10. Sisesta kood ostukorvis kupongi lahtrisse ning saad tooted 10% soodsamalt (ei kehti raamatutele). Hommikune vitamiinikausike on mul igal juhul üsna korralik, eriti dieediperioodil. 



Käesoleva aasta alguses sain ma tuttavaks ühe inimesega, kes on sellise ettevõtte asutaja nagu ICONFIT. Naljakas on mõelda, kuidas need tutvused on kuidagi ise minu juurde tee leidnud. Jah, ma mõtlesin küll selle peale, et peaks sponsoreid hakkama otsima, kuna selle fitnessiga tegelemine pole teps mitte odav ( (PS! kes tahab veel sponsoreerida, see tõstku käsi ja andku märku eksole 😄) . Küll aga polnud ma veel jõudnud sellega tegelema hakata. Sain tooteid proovida ning nüüdseks kuulun ICONFIT tiimi ja mul on puhas rõõm nende tooteid kasutada. Miks? Koostis on võimalikult puhas, kvaliteetne ning hind on soodne. Lisaks on tegemist Eesti ettevõttega ning paljud tooted on nende enda välja arendatud koostöös sportlaste ja toitumisteadlastega. 



Mina kasutan nende valgupulbreid pudru või jogurti maitsestamiseks, hommikupudru sisse lisan alati ka päevase portsu kollageeni, trenni ajal lisan vee sisse kreatiini, BCAA-d, . Pannkookide taignas kasutan psylliumi pulbrit. Lisaks on mul olemas ka taimsed valgupulbrid, mida tahaksin katsetada valgubatoonide ja -küpsiste tegemisel. Nende Crispy Protein hommikukrõbinad on ka ülimaitsvad, eriti piimaga. Maitset annavad külmkuivatatud marjad ja kookoshelbed. Sajas grammis on lausa 52g valku, vaid 381kcal (krõbinad on ise väga kerged), suhkruid on vaid 4,7g. Pisikesed krõbinad on tehtud riisijahust, mitte sojajahust nagu enamus sarnased tooted. 



Vahepeal tahaksin, et saaksin rohkem valku süüa ja vähendada selle arvelt süsivesikuid, kuid ma tean, et mõistlik on seda mitte teha. Minu seedesüsteemile sobib pigem mõõdukas valgukogus. Nüüd on ICONFIT tootevalikus ka erinevad supertoidud (klorella, spirulina, maca, nisuorase pulber, chaga pulber, baobab pulber). Minu riiul täienes ka MSM pulbriga. Olen seda korduvalt mõelnud soetada, sest eks see koormus liigestele on ikka päris suur ja aegajalt teevad ka valu. Mul on mõttes nii palju ideid, mis retsepte ICONFIT toodetega katsetada. Nende valikus on lisaks ka tavalised tervisetoidud - kinoa, chia seemned, goji marjad, kookoshelbed, kakaonibsid, mandlijahu. 


Toidust mulle meeldib rääkida, aga teine sama oluline teema on trenn!


Hetkel käin trennis viis korda nädalas. Kuna mu põlveliigesed hakkasid valutama, siis võtsime kahel nädalal treeningkoormuse eriti madalaks ja tegin vaid neli trenni. Samuti sai jalapäevade koormust vähendatud. Nüüdseks on põlved juba järgi andnud ja järgmisest nädalast lähen jälle viie korra peale. Trennides on alati olnud põhirõhk tuharal ja jalgadel. See tähendab seda, et jalga treenin kolmel korral nädalas. Minu trennide jaotus nädalas on selline:

E - Tuhar ja reie tagaosa
T - Selg ja rind
K - Õlg ja Triitseps
N - Puhkepäev
R - Jala esiosa
L - Tuhar ja natuke õlga ning selga
P - Puhkepäev

Jalga pole sugugi mitte kerge kasvatada, aga ma ise tunnen, et olen suutnud midagi ikka juurde ehitada. Jaanuarist saadik on tuhara päeval üks põhiharjutusi Hip Thrust. Ja seda on ikka nii palju, et mõnikord hakkab lausa paha. Ei ole 8 kordust, ei ole ka 10 kordust, vahepeal harva piirdume 12 kordusega. Pigem on selle harjutuse puhul meil hetkel raskus väiksem, aga korduste arv suur. Alati on neli seeriat ning ühes seerias on korduseid 16-50. Mina pole veel pidanud 50 kordust tegema, aga juba 40 kordust paneb tuhara nii põlema, et paar minutit tunned veel järgi. No ja tihtipeale on järgmisel päeval valus istuda-astuda. Sellise korduse puhul on raskuseks 50-60kg. Proovi järgi ja anna teada kuidas tundus? 😁 


Muidugi pole see ainus harjutus, mida teeme. Jalapäevad kestavad ikka tavaliselt kaks tundi. Lihtsalt pärast Hip Thrusti tuduvad need teised harjutused juba sellised kergemad. Kui puusatõsted tehtud, siis on selline tunne nagu pool trenni oleks läbi, kuigi on veel hunnik harjutusi. 

Seeriate ning korduste arv, treeningintensiivsus on iga nädal veidi erinev. Tsükkel kooseb kuuest nädalast - baas, maht, puhke, baas, intensiivne, puhke. Jaanuaris oli mahutsükkel ja aprilli lõpus alustasin uue mahutsükliga, kuid see jäi põlvede tõttu natukene poolikuks. Neli nädalat sain teha mahutsüklit, kuid nüüd läksin üle baasi peale. 

Kes minu treener on? Saladus see pole, ikka endiselt on minu treeneriks Taavi Truija. Mulle meeldib tema konkreetsus ja see, et ta lihtsalt ei dikteeri meile ette, mida me peame tegema, vaid põhjendab ka kõik kenasti ära. Ta alati kuulab ära Sinu mured ja lohutab kui on vaja. Ükskord ütles ta mulle, et kui dieedi ajal peaks juhtuma, et stressist tahaks kogu külmkapi sisu ära süüa, siis võin talle helistada. Tuleb kohale ja sööb eest ära. 😃 Tema on treener, kes oskab õigel ajal piduri peale panna. Kui olen haige või kui on liigesprobleemid, siis ta alati julgustab koormust vähemaks võtma või laseb üldse puhata. Ise oma peaga läheks ikka haigena ka trenni sest muidu ju kaob lihas ära. Tegelikult ta nii lihtsalt ära ei kao ja mõnikord lihtsalt on vaja kergemalt võtta või anda puhkust, et siis jälle uue hoo ja parema energiaga trenne nautida. Olen Taavile väga tänulik tema aja ja pingutuse eest! Üleüldse on meil nii armas väike tiim. Liis, Maris ja mina siis valmistume kõik sügishooajaks. Pilt on tehtud minu sünnipäeval kui tegime kõik koos ühe mõnusa trenni. 


Dieedi ajal püüan ka seekord rohkem aega leida lihashoolduseks


Paratamatult jäävad sellise treeningkoormuse juures lihased kangeks ja valulikuks. Ülemäära pinges lihased ei mõju hästi ka liigestele, eriti kui need pinged kestavad pikka aega. Kindlasti tuleb paralleelselt tegeleda ka mobiilsuse, liikuvuse ja painduvuse säilitamise või parandamisega. Püüan iga hommik leida 15-20 minutit aega, et teha mõned harjutused, et keha üles äratada. Enne igat trennipäeva on mul kindel soojendusrutiin. Jalapäevadel teen 4 minutit treppi, järgneb võimlemine ja kummidega tuhara aktivatsiooniharjutused. Ülakeha päeval alustan soojendusega ski- ja sõudeergomeetril. Kumbagi kolm minutit. Sellele järgneb võimlemine, mõned aktivatsiooni harjutused ja stabiilsust ning mobiilsust parandavad harjutused. Trenni lõpus jääb aga lihashooldus ajanappuse tõttu tihtipeale tegemata, mõnikord kui on aega, siis rullin lihaseid. Siin on üks hea harjutus õlapäeva soojenduseks.


Ma töötan sellises asutuses nagu Dorpat Tervis. Olen füsioterapeut ning aeg ajalt teen ka massaaže. Põhiline on siiski aktiivne füsioteraapia. Tihti võimlen ka ise kliendiga kaasa. Seega on minu töö üsna liikuv. Kuni jaanipäevani on meil veel ka rühmatrennid ning mina annan kaks korda nädalas KõhtSelgTuhar trenni. See on meil üks populaarsemaid trenne. Kui tahad näha, mis me seal teeme, siis ootan külla. Teisipäeviti kell 18:00 ja neljapäeviti 17:15. Sügisest tuleb ka lihashooldus tagasi.

Ma tean kui mõnus tegelikult on massaaž ja kui hea on pärast korralikku lihashooldust jälle trenni teha. Hoopis parem tunnetus. Dorpat Tervis on nii armas, et lubas samuti mind minu võistlusperioodil toetada ja saan kord kuus nende massööride käe all käia. Aegajalt ehk hüppan ka sealsest mullivannist läbi. See masseerib ka päris korralikult ja on mõnusalt lõõgastav. Tavamassaažis tunnen ma alati puudust korralikust jalamassaažist. Põhirõhk läheb seljale ning jalgadele jääb aega väheks. Ma saan aru jah, et seljas on ka pinged ja kui jalgu ma saan ise rohkem rullida, siis seljale on juba raskem ligi pääseda. Seetõttu otsustasin ka seekord võtta Figura Line-st 12 korra rullmassaaži paketi. Eelmine kord tegin sama, kuid alustasin sellega poole dieedi pealt. Sain ka seekord neilt väga hea hinnapakkumise. Nii tore, et paljud ettevõtted on valmis sportlasi toetama! Eile käisime koos Marisega pärast jalapäeva rullimas ja oi kui mõnus oli. Ma kohe tundsin, et jalad vajasid seda. Üsna ruttu tekkis jalgades mõnusalt kerge tunne. Loodetavasti aitab ka tselluliiti vähendada. Plaanis on seal käia kord nädalas, laupäeviti. Terve suvi mureta. Ilmselt septembris enam seal käia ei saa, sest ka eelmine kord tekkisid mul dieedi lõpus väga kergelt sinikad ja pidin rullimisest loobuma. Praegu on aga rasva veel korralikult peal ning seda muret pole ja saab nautida.


DEXA

Rasvast rääkides. Kui oled minu blogi ka varasemalt jälginud, siis tead, et käisin kehakoostise analüüsil eelmise dieedi alguses ning ka pärast sügishooaja lõppu. Homme õhtul lähen siis uuesti DEXA uuringule. Jah, see pole vajalik ja kõige olulisem on ikkagi vaadata peegelpilti ja ümbermõõte, aga minule pakuvad need numbrid põnevust. Lisaks rasvaprotsedile saab ka teada mitu kilo on lihast, kuidas on rasv ning lihas kehaosade kaupa jaotunud jne. Kuna mul on kaks analüüsi varasemalt tehtud, siis on hea neid omavahel võrrelda. Arvatavasti kirjutan tulemustest ka siia. Natukene kardan, sest mul on tunne, et seekord on see rasvaprotsent ikkagi kõrgem. Eelmine kevad oli rasvaprotsent 23,3%. Siis ma polnud veel ka dieedil. Nüüd olen samas neli nädalat juba dieedil olnud. Tahtsin küll varem käia mõõtmas, aga ajaliselt kuidagi ei klappinud.

Aeg sööma hakata


Vauu. Just nii nagu alustasin, nii ka lõpetan. Küll see aeg on täna lennanud. See kirjatükk sai siin nüüd üsna pikk (sattusin hoogu) ja kui Sa suutsid selle ikkagi lõpuni lugeda, siis aitähh Sulle! 😇 Kui Sul on mõtteid või küsimusi või ehk tahad jagada oma kogemust seoses toidulisandite, vitamiinide, dieedi või trennide kohta, siis kirjuta siia alla ning kindlasti leian aega vastamiseks. Millest Sina tahaksid, et ma rohkem kirjutaksin? Anna mulle teada, sest endal on küll mõtteid palju, aga tahaksin jagada rohkem seda, mis ka minu lugejaid huvitab. Kindlasti jälgi minu tegemisi ka instagramis, sest püüan järjest rohkem ka seal storyde kaudu oma päevaseid tegevusi kajastada. 

Hommikupuder on mul juba küll kõhus, kuid kuna täna on kõrge kaloraaži päev, siis pean vist sammud poodi sättima ja vaatama mida veel head ja paremat täna süüa. Õhtul oleks vaja natukene ka järgmiseks nädalaks toitu ette valmistada.


Mina soovin Teile mõnusat pühapäeva! 💗

2 kommentaari:

  1. Väga huvitav lugemine taas. Ootan alati huviga uusi postitusi, lausa kahju, kui vahepeal suur paus sees on.
    Kas ehk teed millalgi postituse, kus räägid ka oma toidukordadest? Seda siis selleks, et ideid saada. Endal enam miski ei isuta ja alati suur peavalu mõelda, mida siis jälle süüa.

    Muide. Sul on väga ilusad näojooned. :)

    Soovin edu ja ootan huviga uusi postitusi. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh! Nii hea on teada, et keegi ikka ootab uusi postitusi ja loeb neid põnevusega. Ma hea meelega tõesti kirjutaksin rohkem, aga see võtab üsna kaua aega kuna isegi kui ma mõtlen et teen seekord lühidalt, siis ma ei oska :D Tahan alati ikkagi põhjalikult kirjutada.

      Võin küll rääkida ka oma toidukordadest :)

      Kui jägid mind Instagramis, siis sinna jagan ka tihti toiduideesid. Millalgi teen ka storysid stiilis "mida päeva jooksul söön". Võib-olla ehk kirjutan ka siia millalgi.

      Aitähh komplimendi eest :)

      Kõike ilusat!

      Kustuta