pühapäev, 24. aprill 2016

Nädala kokkuvõte

BeFit konkurss ongi nüüd siis ametlikult läbi. 22.aprill jõudsid kohtunikud üksmeelele ja avalikustati tulemused. Võitis vapper ja ülitubli Anneken. Tema pilte vaadates oli tõesti reaktsioon - VAUUU!!! Ma aeg-ajalt viskasin tema tegemistele ka pilgu peale ning ta tõesti nägi ülipalju vaeva. Mina arvan, et võit läks vägagi õigesse kohta ja selle üle on mul ainult hea meel. Palju õnne Sulle, Anneken! :) 

Muidugi olid kõik naised tublid kes vapralt lõpuni vastu pidasid ja andsid endast parima. Usun, et me kõik olema enda jaoks võitjad. Loodan väga, et kõik osalejad jätkavad ka edasi liikuva ja tervisliku eluviisiga. Mina igal juhul kavatsen seda teha! 



Teeksin siis väikese kokkuvõtte sellest nädalast, ehk kuidas on läinud trenni ja toitumisega. See nädal hakkas siis pihta veidi tõsisem treening - jõusaal 4 x nädalas. 

Esmaspäev -  raskem jala-käe trenn. Kohustuslikud kükid kang turjal - 40kg, 4x12. Viimase seeria viimased kordused tulid treeneri abiga, muidu vist olekski kükki jäänud. Siis veel ka väljaastes kükid. Seejärel säär, triitseps, biitseps - kaks harjutust igale lihasele. Lõpetuseks üks harjutus alakõhule. 

Teisipäev -  raskem selg-õlg-rind. Alustuseks lõuatõmbed. No mina ei jõua ju veel lõuga tõmmata, seega alustasin varbseinal. Lasin end aeglaselt alla ning üles minnes toetasin jalgadega. Jõudsin teha kolm seeriat ja 8 kordust. Pole kunagi väga selga treeninud, seega oli päris raske. Siis tulid mõned harjutused veel seljale, õlale kolm harjutust, trapetsile üks ja rinnale kaks. Kangi surumine rinnalt oli ka ikka treeneri juuresolekul, kes ergutas mind tagant ja vajadusel abistas. Lõpetuseks üks harjutus kõhu ülaosale. 

Kolmapäev - Mis te arvate kuidas ma ennast tundsin? Kui päris aus olla, siis nagu oleks rongi alla jäänud. Tundsin suurt väsimust (ilmselt polnud see tingitud ainult trennist) ja lihased olid magusalt valulikud. Kui jalad hakkasid selleks päevaks vaikselt taastuma (välja arvatud sääred), siis selg ja käed olid üsna tundlikud. Riietumine oli isegi kohati raskendatud. Ma usun, et see on alguse asi, kuna ma ei ole harjunud sellise koormusega. See on hoopis midagi muud ikka, mis ma varasemalt teinud olen. Aga mulle meeldib! Kuna ka üldine enesetunne oli kehva, siis ma tegin kolmapäeva selle nädala trennivabaks päevaks. Sõbranna käis külas, pakkusin talle Fitlapi menüüst mõnusat hummusega rooga ja saime pikalt lobiseda. 


Neljapäev - Peale tööd suundusin siis kohe jälle Myfitnessi jõusaali. Täna oli siis niiöelda kerge ja taastav trenn jalgadele-kätele. Ehk siis, kui muidu on korduste arv 8-12, siis täna oli enamus harjutuste juures 12-15. Ainuke erand oli biitseps, millele siis on neljapäeviti raskem trenn. Alaseljale jõutõmme ja good morning. Lõpetuseks kõhule kerepöörded. Seekord tegin kettaga. Peale trenni mõnulesin saunas tükk aega ja siis lonkisin väsinult koju. 

Reede - Hommikul ärkan üles ja ikka veel tunnen seljas lihasvalu. Mõtlesin juba hirmuga, et täna ju samamoodi kavas lõuatõmbed. Peale tööd taaskord kohe trenni ja ütlesin kohe alguses treenerile, et mu selg pole veel ära taastunud ja selle peale jätsime siis niiöelda lõuatõmbed ära ja tegin paar kergemat seljaharjutust kergemate raskustega. Reedeti ongi tegelikult kavas taastav trenn seljale, õlale, rinnale. Ehk siis jällegi on korduste arv 12-15. Selline jõusaali kava siis hakkabki olema. Nüüd tuleb hakata raskustega mängima, ehk siis tuleb vaikselt tõsta. 

Laupäev - Mõtlesin, et korra nädalas võiks käia aeroobses rühmatrennis ja üks kord siis joogas või bodybalance-s. Treener kiitis selle mõtte heaks, sest siis jääbki üks päev ka täiesti vabaks. Laupäeva hommikul 9:15 käisingi siis esimest korda spinningus. Oli virtuaaltreeneriga intervalltrenn. Peale minu oli ainult kaks inimest veel ja sain teada, et sinna trenni polegi eriti vajadust broneerida, sest vabu kohti on alati. Kuidas siis meeldis? Väga meeldis kui päris aus olla. Mõnus aeroobne trenn, kuid mitte üldse üksluine, sest tempo ja intensiivsus varieerub kogu aeg. Eks võib-olla päris treeneriga oleks ägedam olnud, aga ehk mõni teinekord saan ka seda proovida. Igal juhul pingutasin ikka korralikult, kogu keha oli märg, riided ka märjad ja silmad kipitasid sinna voolanud higi tõttu. Järgmine kord jälle targem – väike rätik tuleb kaasa võtta. Lõpus tegin kerge venituse ja siis kohe pessu. Kindlasti lähen millalgi veel.

Pühapäev - Täna õhtuks broneerisin juba ammu end bodybalance-sse, kuna seal täituvad kohad üsna ruttu. Ma juba teadsin ette, et see meeldib mulle. Mõnus rahulik trenn mõnusa muusika saatel. Pingutama pidi ikka ka, aga pärast oli superhea lõõgastunud tunne. Käisin ka saunas ja nüüdseks olen mõnusalt väsinud. 

Nädal oli kokkuvõttes päris väsitav, aga mulle meeldis, kuna sain pidevalt tegevuses olla. Hetkel on seda hädasti vaja! Toitun ma ikka Fitlapi järgi ja see nädal tuli 100% roheline, mitte ühtegi punast päeva ei tulnud. Hakkasin ka Fitlapis igapäevaselt blogisse kirjutama, sest mulle meeldib anda tagasisidet retseptidest ja üleüldse kirjutada oma mõtetest-tegemistest. Mulle meeldib seal ka teiste blogisid lugeda. Mõtlesingi, et võib-olla hakkaks ka siia veidi tihedamini kirjutama kui ainult kord nädalas. Mida arvate? Millest üldse sooviksite rohkem lugeda? Fitlapis kirjutan ma näiteks rohkem toiduteemal, ehk siis mis retsepte olen katsetanud ja kuidas on maitsenud. Natukene ikka muidugi ka trennist.

Fitlapi menüüd olen nüüd järginud kolm nädalat. Alguses tegin ka patukaid, aga nüüd olen kaks nädalat jutti 100% järginud ja lõpuks hakkab keha reageerima, ehk siis kaal on veidi langenud. Alguses näitas kaal mulle iga hommik sama numbrit (treener soovitas alguses iga päev kaaluda, et näha kuidas keha reageerib), kuid täna hommikul näitas juba 1kg võrra väiksemat.

Toidud on superhead, retseptide valik on nii lai. Toituda saab mitmekülgselt, igale maitsele on midagi ja on ka selliseid retsepte, mis valmivad kiirelt või mida saab poest osta ja kohe põske pista. Näiteks ükspäev oli mul õhtul peale trenni selline väsimus peal, et lihtsalt ei jõudnud midagi hakata vaaritama. Mul oli kodus arbuusi. Võtsin ette retsepti õun ja juust. Asendasin õuna arbuusiga ja sõin juustu kõrvale. Kõht sai täis, sest kogus oli päris suur. Täna samamoodi olin ajanappuses ja oli vaja kiirelt enne trenni midagi süüa. Sõin siis hoopis maasikaid ja kõrvale sinihallitusjuustu. Nii lihtne see ongi! Enamus kardavad seda, et peavad hakkama toitu kaaluma, aga uskuge mind, sellega harjub ära ja lõpuks saab asi nii käppa, et muudmoodi enam ei kujutaks ettegi. Nii hea on teada, et makrod on tasakaalus ja kaloraaž paigas ning ma ei pea ise hakkama midagi arvutama. Fitlap on kõik Sinu eest ära teinud. Jah, ma kiidan seda programmi, sest ma tõesti olen sellega niivõrd rahul. Hiljaaegu tuli veel hunnik uusi retsepte ka, millest ma juba mõnda olen ka katsetanud. Kokku on seal 350 maitsvat retsepti. Lõpetuseks pilt ka, kus mõned minu nädala toidukorrad.



Motivatsiooni on ja see aina kasvab! Tasa ja targu ikka edasi ja edasi. Nüüd aga tuttu, sest uni on ka ju oluline! Homme alustan hommikut magusa kaerakliipudruga, kuhu lähevad täna järgi jäänud maasikad ja profeel kohupiimakreem. Usun, et tuleb maitsev (uus retsept). Headööööööd! :)










2 kommentaari:

  1. Kas oled siis kunagi varem juba laval käinud? Sul ju juba enne võistluse algust üsna hea vorm?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole kunagi lava peal käinud ega võistlenud. See mõte ja eesmärk tuli alles selle aasta kevadel. :)

      Kustuta