kolmapäev, 11. mai 2016

Emadepäev, patutoidukord, trennid ja toitumine

Vau! Eelmisest postitusest on jälle tükk aega möödas. Ikka ei suuda ära imestada kuidas see aeg lendab. Aga eks kui on palju tegemisi-toimetusi, siis vist nii kipubki minema. Võtan nüüd siis end kokku ja räägin natukene, mis ma teinud olen, kuidas läinud on. 

Eelmine kord rääkisin kuidas sain ahju kätte ja esimese katsetusena proovisin teha pitsat. Järgmine päev proovisin uuesti ja siis sai kohe palju parem. Põhi jäi krõbedam ja lisasin ka erinevaid maitseaineid, mis andsid mõnusat maitset juurde.



Nädalavahetusel olin maale. Reedel läksin otse töölt rongi peale ja Koidulasse. Isa tuli vastu ja viis mind otse külakeskuse jõusaali, sest oli ju trenn vaja ära teha. Mul oli tegelikult ainult tunnike aega, et oma trenn ära teha, sest ainult kaheksani pidi keskus lahti olema. Aga tore valvur ütles mulle, et tehku ma rahulikult, et ta niikuinii veel koristab ja on kohapeal olemas. Nii saingi rahulikult ikka kõik harjutused ära tehtud ja kokku võttis ikka umbes poolteist tundi aega. Jõusaal oli aga taaskord minu päralt.



Laupäeval võtsin rahulikult ja magasin lausa kümneni. Ärkasin ja tegin endale hommikusöögiks tortillarulli omletiga. Sellest ajast saadik olen seda mitmeid kordi veel teinud, sest see lihtsalt on nii maitsev ja valmib kiirelt. Peale sööki seedisin natukene ja siis läksin välja ilma nautima – tegin väikese jooksu. Peale jooksu läksin koju ja tegin emale süüa ja viisin talle töö juurde lõunaks suvikõrvitsapannkoogid juustuga. Enda koguse tegin ka poolenisti valmis, aga minu jaoks oli veel vara süüa. Üldse nihkuvad nädalavahetustel söögikordade ajad päris palju, kui hommikul kauem magada ja siis see hiline õhtusöök nihkub tihtipeale ikka päris hiliseks. Aga kõik toidukorrad saavad alati ikka söödud. Ahjaa, vanemate aiast korjasin suvikõrvitsapannkookide juurde ka sparglit.


Laupäeval küpsetasin valmis ka emadepäevaks mõeldud koogi põhja. Kuigi pühapäevaks planeerisin patutoidukorra, siis koogi valisin siiski fitlapi menüüst. Kuna aias kasvavad maitsvad rabarberid, siis osutus valituks rabarberikook toorjuustu-kohupiima täidisega. Põhja tegemisel kasutasin nii mandli- kui ka kookosjahu. Täidise tegin pühapäeva hommikul. Laupäeva õhtuks sõin kanatortillat. Käisime Piusas jalutamas ja mõtlesin, et miks mitte einestada värskes õhus ja tortilla tundus kõige mõistlikum valik selleks. Hiliseks õhtusöögiks oli mul eelnevalt juba valmis tehtud rabarberimoos vaarikatega ja kohupiimakreem. Moos sai mõnusalt hapukas ja sobis ideaalselt.

Pühapäeval ärkasime suhteliselt varakult, sest pidime emadepäeva tähistama väikese grilliga Tartus õe juures. Hommikuks tegime emaga avokaado-munavõid, mis sai taaskord üheks lemmikuks. Nädala alguses tegin seda veel, sest üks armas klient tõi magusa asemel meie meeskonnale tänutäheks hoopiski avokaadosid. 



Enne õe juurde minekut läksime minu Tartu koju kus isa ja ema aitasid mulle ühe vahva maitsetaimepeenra rajada. Peenar on veel poolik, täna ongi plaanis ühe rehvi sisse salatitaimed istudada. Nädalavahetusel püüan käia turu pealt veel taimi otsimas. Ühte üksikusse rehvi panen kasvama suvikõrvitsa. 



Lõunaks läksime õe juurde. Õde sai ka esimest korda emadepäeva emana tähistada. Pisike Lisandra on lihtsalt niiii armas! Tegime grilli ja kuna see toidukord oli mul patutoidukorraks, siis sõin ikka korraliku portsu liha koos toorsalatiga. Lisaks sõin veel ka ema küpsetatud leiba ja sõira. Magustoiduks oli siis minu tehtud rabarberikook, mille kaunistasin retseptivälise materjaliga – mustikad ja banaan. Vaarikad panin mina kreemi sisse. Minule väga maitses see kook ja kindlasti läheb kordamisele.


Kui käisin Filipiinidel siis tõin reisilt vanematele kaasa erinevaid snäkke ja maiustusi. Osad võtsime kaasa ka ja maitsesin ka neid. Kõht oli lõpuks ikka päris täis. Õhtuks oli mul algselt planeeritud bodybalance, aga kuna ilm oli nii võrratu, siis otsustasin hoopiski jooksma minna. Sörkisin umbes tund aega ja lõpetasin oma jooksu Prismas, kuhu läksin siis koogivormi jahile. Ostsin endale kaks pisikest 12cm läbimõõduga vormi ja ühe 20cm vormi, et saaksin oma ahjus erinevaid kooke katsetada. Vormid olid just ka -25% soodustusega. Lisaks sellele vaatasin ka toidukraami ja tegin avastuse, et enamus toiduainetest, mida ma tavapäraselt ostan, on soodsamad kui rimis. Mõtlesin siis, et peakski suuremat toidukraami käima ostmas hoopis Prismas, sest ega see minust väga palju kaugemal ei asu kui rimi. Tegin ka juba prisma ID kaardi põhise konto endale ära.

Ja juba ongi jälle kolmapäev. Kaks raskemat jõusaali trenni on seljataga ja täna siis trennivaba päev. Trennid lähevad järjest raskemaks, sest olen jõudnud sinnamaale, kus raskused on juba nii suured, et ei jõua maksimaalseid kordusi teha ja ei saagi enam iga trenn raskust juurde lisada. Aga see on ka ju loogiline, et mingi hetk tuleb piir ette. Nüüd siis ikka tasa ja targu edasi. Jõudu on juurde tulnud küll ja käte pealt on näha, kuidas ka lihased hakkavad rohkem välja joonistuma. Ühesõnaga muutusi on näha ja mitte ainult mina ei näe neid. Töökaaslane eile mainis, et ma oleks nagu peenemaks jäänud. Kaal on mul ka langenud ja pühapäeval mõõtes oli see 55,6kg. Arutasime siis Renega toitumise osas ja Rene arvas, et peaks panema eesmärgiks kaalu säilitamise. Mina aga tean juba, mis hiigelportsud sealt siis tulevad ja pakkusin välja, et esialgu võiks harjumise mõttes tõsta praegust kaloraaži 20% võrra. Nii siis tegingi ja selle nädala algusest on portsud suuremad. Niiii hea! Tunnen kohe kui hea on süüa, portsud tunduvad täitsa piisavad (ei pea enam nii palju vabavara lisama, et kõht täis saaks) ja energiat on ka rohkem.

Täna siis trennivaba. Kui varem ma ei osanud trennivaba päeva hinnata ja ei osanud sel päeval kuidagi ära olla, siis nüüd, kus trennid on pikad ja rasked, naudin seda vaba päeva keset nädalat. Plaanis ongi minna õhtul piknikule kui ilm ikka lubab. Eile küpsetasin piknikule kaasa õuna-rabarberi kooki ja soolase einena keeran kiirelt kaasa tortillarullid omletiga. Kuna on trennivaba, siis hilisõhtune ports on poole väiksem (seesamune kook siis), aga sellele vaatamata tundub see koogitükk täitsa paras. Täna hommikul sõin munamuffineid peekoni ja paprikaga. Need tegin samuti eile õhtul valmis. Nii head. Ma ütlen ausalt, et olen tänu fitlapile veelgi mitmekülgsemalt hakanud toituma ja rohkem värsket kraami kasutama. Kõik retseptid tunduvad võrratud! Eile kui trennist tulin oli mul jubedalt pannkoogiisu. Tegin siis oma vaieldamatut lemmikut - krepid kohupiimakreemi ja marjadega. Kasutasin sügavkülma mustikaid ja kõrvale nosisin ka hapukat rabarberit. Ports oli päris suur ja kõht sai mõnusalt täis. Poole söömise pealt tegin ka pilti. 



Tahtsin tegelikult ka walden farms'i pannkoogisiirupit peale panna, et ära proovida, aga ununes. Pühapäeval kui Prismas käisin siis ostsin seda kuna teen pannkooke üsna tihti. Ilmselt proovin seda täna hoopiski koogi peale niristada. 

Ilusat nädala jätku kõigile ja ma luban, et püüan ikka tihedamini endast märku anda! :)




2 kommentaari: