teisipäev, 7. juuni 2016

Full day of eating - laupäeva menüü

Laupäeva hommik algas suurepäraselt. Tundsin end puhanuna ja hästi. Mõtlesin kohe, et täna naudin kokkamist ja jäädvustan toidukorrad ka pildile. Lubasin ju teha ühe postituse oma terve päeva menüüst. Samuti oli plaan minna jooksma, niisama puhata ja lihtsalt olla. Kurguvalu on nüüdseks tagasi tõmmanud. Päris pikalt lutsutasin neoangini, aga alles laupäeval avastasin, et see värvib keele punaseks. Nüüd siis aga teema juurde. Sisestasin oma menüü huvi pärast ka nutridatasse, et saada enam vähem teada oma iga toidukorra kaloraaž ja makrotoitainete vahekord.



HOMMIKUSÖÖK

Mulle meeldivad rahulikud hommikud, kus on võimalik midagi aeganõudvamat valmistada, kuid samas maitsvat. Ammu olen tahtnud proovida teha kohupiimavormi mustikatega ja laupäev avaneski mulle see võimalus. Emal oli veel sügavkülmas paar karpi mustikaid. Õuna mul ei olnud, aga see sai asendatud ühe küpse ja magusa banaaniga. Ülimaitsev sai ja ilus nägi välja (minu jaoks on see üsna oluline). Tegin ka dolce gusto masinaga endale ühe aromaatse kohvi ja nautisin päeva esimest toidukorda.

Kohupiimavorm mustikatega
Muna, Farmi lahja kohupiim, banaan, mustikad, kookosrasv, stevia

Segasin kõik toorained (välja arvatud banaani) ühtlaseks massiks, maitsestasin steviaga. Kallasin segu vormi ja küpsetasin ahjus 180C juures umbes pool tundi. Serveerisin banaaniviilude ja kõrvale pandud mustikatega.

Energia: 552kcal
Süsivesikud: 46,3g
Rasvad: 22,6g
Valgud: 43,7g


LÕUNASÖÖK

Peale hommikusööki käisin jooksmas ja tegin ka toas mõned harjutused kõhulihastele. Lõunasöögiks läksin noppisin aiast salatilehti ja rohelist sibulat. Kõigepealt tegin paar tortillarulli emale ja tema töökaaslasele ja viisin neile lõunaks nosida. Kuna munad olid kodus otsas, siis tegin neile ilma, aga poest läbi käies sain enda söögi valmistamiseks emalt kodukana munasid. Lõunaks siis tegingi oma suurt lemmikut – tortillarull omletiga.

Tortillarull omletiga
Täistera tortilla, muna, kanafilee sink, kurk, lehtsalat, tomat, paprikas, roheline sibul, oliiviõli, sool, pipar, sidrunipipar

Kloppisin munad kausis lahti, maitsestasin soola ja pipraga. Muna sisse hakkisin ka rohelist sibulat. Kuumutasin panni ja valasin munasegu pannile. Kui muna oli juba enam-vähem hüübinud panin selle peale tortilla. Nii kleepub muna ilusasti tortilla külge kinni. Keerasin ümber ja lasin ka tortillal küpseda. Ladusin siis vahele kanafilee sinki ja kogu värske kraami. Rulli keerata oli raske, seega voltisin lihtsalt kokku ja lõikasin pooleks. Kõrvale jõin rahustavat piparmünditeed.

Energia: 573kcal
Süsivesikud: 54,1g
Rasvad: 23,2g
Valgud: 39,5g


ÕHTUSÖÖK

Tükk aega valisin õhtusöögiks retsepti. Tahtsin miskit bataadist teha. Alguses plaanisin teha bataadisuppi, aga kahjuks polnud poes krevette. Lõpuks jäi silma kanapada. Ema on kunagi seda teinud ja ütles, et väga hea sai. Tegin siis kohe neljakordse koguse, et saaksin pühapäeval Tartusse kaasa võtta ja et jääks ka emale-isale lõunaks süüa. Kartuli siis asendasin bataadiga ja kasutasin kanafileed. Lisasin veel shampinjone, paprikat ja rohelist sibulat. Tõesti sai maitsev ja mõnusalt kreemine, kõigele lisaks veel päris pirakas ports – 630g.

Kanapada
Kanafilee, kohvikoor, merevaik, Härmavili porgand-mais-hernes, sibul, roheline sibul, bataat oliiviõli, shampinjonid, paprikas, sool, pipar

Praadisin kanafilee pruuniks. Maitestasin soola ja pipraga. Tükeldasin bataadi, sibula, seened ja paprika. Lisasin kõik pannile. Valasin peale vett ja lasin keema. Kui bataat oli pehme, lisasin juurviljasegu. Kõige lõpus läks sisse kohvikoor ja merevaik. Roheline sibul läks nii paja sisse kui kasutasin ka serveerimisel kaunistuseks. 

Energia: 476kcal
Süsivesikud: 44,8g
Rasvad: 13,3g
Valgud: 48,4g


HILINE ÕHTUSÖÖK

Peale õhtusööki hakkasin filmi vaatama. Siis aga tuli meelde, et üks toidukord ju vaja veel teha. Kuna isa oli mulle ise kanafileed suitsutanud ja eilsest grillimisest oli ananassi üle, mõtlesin et teen kana-ananassitäidisega pannkooke. Pannkoogi tainas tundus mulle juba alguses kahtlane. Mõtlesin siis, et lasen sel seista veidi ja niikaua praen pannilt läbi kana koos ananassiga. Ikka oli tainas kahtlane. Ma ei tea mis ma valesti tegin, aga see pannkook ei tahtnud üldse koos püsida ja pudenes laiali. Kõigele lisaks jäi see kuidagi ka väga kuiv. Ära sõin ja maitselt polnud vigagi aga ilmselt teist korda enam selle retsepti järgi ei teeks (kui ma just teada ei saaks, mis ma valesti tegin). Kõrvale tegin ka tomatisalatit rohelise sibulaga. Kõht oli küll lõpuks ikka päris täis.

Kana-ananassitäidisega pannkoogid
Muna, suitsutatud kanafilee, ananass, tatrajahu, oliiviõli, sool, pipar, tomat, roheline sibul, sidrunipipar

Segasin muna tatrajahuga. Kuna tainas sai päris paks lisasin ka vett. Lasin taignal seista. Samal ajal tükeldasin kanafilee ja ananassi ning kuumutasin pannil läbi. Seejärel tegin pannkoogid. Serveerisin pannkooke täidisega. Kõrvale salat, kuhu panin tomatit ja mugulsibulat, maitsestasin sidrunipipraga. 

Energia: 565kcal
Süsivesikud: 52,3g
Rasvad: 22,7g
Valgud: 41,1g


KOKKU:

Energia: 2170kcal
Süsivesikud: 197g
Rasvad: 81,8g
Valgud: 173g

No nüüd ei saa küll keegi öelda, et söön liiga vähe! Mul ei jõua kõht tühjakski minna kui juba on käes järgmine toidukord. Eks ma ikka jälgin igapäevaselt kehakaalu ja hoian praegust kaloraaži vähemalt kaks nädalat, et saada aru, kas kaal selle toidukoguse juures säilib või hoopis veidi tõuseb. Hetkel ikkagi eesmärgiks kaalu säilitamine. 

Lõpetuseks üks pilt looduskaunist kohast, kus käisin laupäeval jalutamas - Vastseliina piiskopi linnuse varemed. 



Nüüd aga on juba uus nädal ja plaanin sama vapralt ikka edasi pürgida! Motivatsiooni jagub küllaga. Ilusat nädalat ka Teile! :)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar