teisipäev, 22. detsember 2015

Eat glitter for breakfast and shine all day!


Jah, glitterit ma küll ei söö, aga püüan päeva alustada naeratuse ja positiivsete mõtetega. Räägin seekord lähemalt oma päeva esimesest poolest. Minu tööpäeva hommik algab kell 6 äratushelinaga. Väga harva panen äratuskella edasi. Nüüd on üks tunnike aega toimetada ja kell 7 pean hakkama välja sättima. Tõusen, viskan hommikumantli selga ja esimese asjana joon ühe klaasi toasooja sidrunivett ja võtan vitamiinid - C, multi ja D vitamiini tilgad (neid võtan tegelikult tavaliselt koos söögiga). Vitamiine päris aastaringselt ei võta, aga praegusel sombusel ajal ehk on neist kasu. Värsket kraami ei ole ka ju suurt valikut ja kui palju reaalselt poelettidel olevates juurikates ja rohelises vitamiine säilinud on. Kes seda teab. 


Hommikukohv on samuti lausa kohustuslikuks saanud. Jahvatan piisava koguse kohviubasid (selleks on hea abimees stollari kohvijahvataja) ja edasi valmib kohv juba aeropressi kasutades. Viimased kaks nädalat olen tööpäevade hommikul joonud kohvi extra virgin kookosõliga. Selleks valan kohvi blenderisse ja lasen sel töötada maksimaalsel kiirusel umbes minut. Tulemuseks on kreemine kohvi väikese vahukihiga ja mõnusa kookose mekiga. Ükspäev käisin ostsin kaubamaja alt tee ja kohvi poest maitsestatud kohviubasid. Täna sain nendest teha viimase tassi kohvi. Niiiiiii hea! Vahepeal jõin kohvi ka päeval, kuid nüüd olen piirdunud hommikukohviga ja päeval joon pigem rohelist või valget teed.


Järgmiseks valmistan hommikusöögi. Tööpäevadel on selleks munapuder, kuhu läheb üks terve muna ja 1dl munavalgeid. Lisan juurde ka midagi värsket (spinat, paprika, brokoli või tomat) ning kuna armastan juustu, siis riivin pisut cheddari või sinihallitusjuustu sisse. Valmib kiiresti ja maitseb hästi. Hommikusöögi pakin kaasa ja söön selle alles siis kui töö juurde jõuan (umbes kella 8 ajal). 


Lõuna pakin ka tavaliselt kodus kaasa ja selleks on eelmise päeva õhtusöök. Täna on mul kaasas näiteks vokiroog, kus on sea välisfilee, riisinuudlid, paprika, porgand, seened. Lõunat söön tavaliselt poole ühe ajal. Päeva jooksul püüan tarbida ka piisavalt puhast vett. Töö juures on alati kaasas veepudel, mida aegajalt jälle täidan. Nii on selge ülevaade, kui palju olen vett joonud. Mõnikord meeldib vee sisse panna ka sidruni- või kurgiviile, külmutatud metsmaasikaid, apelsini. 

Selline näeb välja siis minu päeva esimene pool :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar